Benidorm es consolida com a ciutat de rodatges en créixer un 13 per cent les produccions durant 2016

0
0
Benidorm es consolida com a ciutat de rodatges en créixer un 13 per cent les produccions durant 2016
Benidorm es consolida com a ciutat de rodatges en créixer un 13 per cent les produccions durant 2016

La Film Office gestiona un 23% més de sol·licituds i consultes, i fixa en 2,3 milions d'euros la despesa local d'estos rodatges

Al costat de Visit Benidorm s'està treballant en un catàleg de localitzacions

Durant l'any 2016, Benidorm s'ha consolidat com a 'ciutat de rodatges' en créixer un 13% les produccions audiovisuals realitzades a la localitat, tal com revela el balanç de la Benidorm Film Office presentat hui per l'alcalde, Toni Pérez, i per la responsable del servici, Rosa Llorca. En total, han sigut 85 les produccions que s'han fet als espais públics de Benidorm i que s'han traduït en 291 dies de rodatge efectius o de fotografia.

L'alcalde ha explicat que les peticions i consultes per a rodar o fer sessions fotogràfiques han augmentat "un 21% respecte a l'any 2015", si bé la dada més destacable és que "més del 70%" d'eixes sol·licituds es traduïxen en projectes que es desenvolupen a Benidorm, la qual cosa demostra que "els productors i els localitzadors tenen clara la seua aposta per la ciutat".

Pérez ha valorat l'impacte econòmic directe que estes produccions tenen sobre l'economia local, ja que s'estima que la despesa realitzada pels equips de rodatge a Benidorm ha sigut de 2.326.900 euros. A esta xifra se sumen, les una mica més de 7.300 pernoctacions en allotjaments turístics, els 1.641 contractes fets a tècnics i figurantes i els 87 que s'han tancat amb empreses locals.

Després de destacar les produccions vinculades a l'àmbit de la publicitat –com les campanyes internacionals de Coca-cola i H&M-, l'alcalde ha remarcat que "enguany ha sigut un any de televisió". De fet, en 2016 Benidorm ha sigut "no solament l'escenari, sinó també el protagonista de 33 programades de televisió" de diferents cadenes nacionals i europees.

L'alcalde ha subratllat el potencial promocional que té esta activitat, ja que acosta el producte Benidorm a milions d'usuaris, i ha afegit que "no hi ha sostre" de produccions perquè "estem convençuts de poder créixer en un futur a curt i mitjà termini". Referent a açò, la responsable de la Film Office ha apuntat que "any rere any augmenta el nombre de produccions". Entre les claus de l'èxit, Llorca ha fet referència a l'entorn mediambiental i urbà de Benidorm, i també a la millora de les comunicacions amb el centre de la Península i la diligència amb què es treballa des de la Film Office i des de la resta de departaments implicats, com els de Platges, Mobilitat o Escena Urbana. Així, en tan sols 48 hores "donem resposta a aquells que ens consulten perquè volen vindre a rodar a la ciutat".

Tant l'alcalde com Llorca han confirmat l'aposta perquè Benidorm seguisca consolidant-se com a referent per a la indústria audiovisual. En eixa aposta s'està treballant en una nova ordenança reguladora de la realització de productes audiovisuals que s'elevarà al ple de gener. A més, de la mà de la Fundació Visit Benidorm s'està elaborant un catàleg de localitzacions, i es preveu la realització d'un 'famtrip' amb localitzadors i l'assistència a la fira FOCUS al novembre. A l'espera d'eixa data, i en la seua condició de membre de la Spain Film Comission, Benidorm ja ha participat en una fira internacional a Berlín.

Dades sobre produccions

TIPUS DE PRODUCCIÓ

Directes TV / Informatius: 12

Espots publicitaris: 19

Programes TV: 33

Curts: 5

Sèrie TV: 2

Llargmetratges: 3

Videoclips: 9

Altres: 2

ESPANYA: 59

REGNE UNIT: 18

POLÒNIA: 1

FRANÇA: 2

ISRAEL: 1

BÈLGICA: 3

EUROPA de l'Est: 3

Produccions més destacades

De les 85 produccions del 2016 destaquen:

• Estrena de la campanya mundial de Coca-cola en les quals apareixia breument la Cala i el Racó de l'Oix.

• Anunci de la campanya d'estiu de Lidl per a Europa.

• Campanya mundial en web de la marca H&M per a les Olimpíades de Rio 2016.

• Marques d'automòbils i motocicletes: BMW, Mercedes, Hyundai, KTM, Peugeot, Toyota

• Programes TV: Loving Brits (RU) , Food I love you (Rússia), Secret Spain (RU), A place in the sun (RU), Radio Gaga (Bèlgica), Aquí la Tierra, A punto con la 2, AND aragonés, Vaya semanita (ETB), Seguridad Vital, etc.

• Sèries TV: Temporada 9a de "Benidorm" (ITV2), Cuéntame (TVE)

• Llargmetratge "Mister" (Bollywood) , "Quiero a mi mamá" (film d'Alberto Sciamma)

Video resum de l'activitat de 2016: https://www.youtube.com/watch?v=a5gfrw-etz4&feature=youtu.be