CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

14

00:46 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'exsecretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, rep l'Esment Especial i 49 empreses locals obtenen la distinció SICTED pel seu compromís amb la qualitat turística

Benidorm reconeix en el Dia Mundial del Turisme a Antena 3 Notícies i els periodistes F.J. Benito i Michelle Baker

27 setembre 2023
Día Mundial del Turismo

Benidorm ha celebrat hui el Dia Mundial del Turisme en un acte en el qual s'ha reconegut la labor i trajectòria d'Antena 3 Notícies i els periodistes F.J. Benito i Michelle Baker. En l'acte, celebrat en la Sala d'actes de l'Ajuntament de la ciutat, també s'ha reconegut a l'exsecretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, qui ha rebut l'Esment Especial d'estos guardons.

A més, 49 empreses o entitats locals han rebut el distintiu SICTED pel seu compromís amb la qualitat turística. D'elles 39 ho han renovat i altres 10 ho han obtingut per primera vegada.

La jornada ha estat presidida per l'alcalde Toni Pérez, i han assistit, entre altres, els diputats autonòmics José Ramón González de Zárate, Manuel Pérez Fenoll i Mario Villar, així com membres de la corporació local.

El lliurament dels Premis Turisme 'Ciutat de Benidorm' ha sigut l'eix central de l'acte commemoratiu del Dia Mundial del Turisme. Així, en la categoria 'Internacional' el guardó ha sigut per a Antena 3 Notícies, per l'atenció especial que ha prestat sempre al turisme dins dels seus espais informatius reconeixent el pes específic de Benidorm com a destí en fer-li protagonista de moltes de les seues peces sobre la indústria i les seues particularitats climatològiques cap al sol i les seues platges.

El premi ha sigut recollit per Roberto Brasero, una de les cares més recognoscibles de la cadena. Brasero ha ressaltat les qualitats de Benidorm "amb una platja en la qual sempre toca el sol i els edificis no fan ombra" i anunciava que "quan en Antena 3 parlem del temps i de turisme sempre estarà Benidorm".

Després s'ha procedit al lliurament del premi en categoria 'Nacional' al periodista Francisco José Benito, qui en les últimes tres dècades ha sigut un "ferri defensor de les bondats turístiques de Benidorm i de conjunt de la província d'Alacant des de les pàgines del diari Informació fins a la seua recent retirada al febrer d'enguany". En el lliurament s'ha subratllat que els seus articles han arribat a tots els racons d'Espanya a través de les diferents capçaleres que componen el grup Premsa Ibèrica.

El mateix Benito ha agraït el premi i ha expressat el seu "amor" cap a la ciutat "que sempre he defensat davant qualsevol atac". Ha afegit que Benidorm "és el paradigma del sol i platja" i va recordar com l'empresari José María Caballé "em va contagiar este amor per la ciutat". Este reconeixement, ha dit, "m'enorgullix i em fa estimar-la encara més". Finalment, Benito ha fet una crida "als qui injurien Benidorm, perquè vengen i la coneguen i sàpien per què és la primera destimnació d'Espanya".

Moments després s'ha entregat el premi en categoria 'Local/Autonòmic', el destinatari de la qual ha sigut la també periodista Michelle Baker. La britànica porta residint quaranta anys entre nosaltres. Col·laboradora en diversos mitjans de comunicació britànics, Baker és una prescriptora sensacional de la destinació Benidorm, mantenint sempre a la població britànica ben informada de quina era la situació a la ciutat tant en este estiu 2023 com en el període de pandèmia i la posterior recuperació de l'activitat turística. Baker, a més, sempre els recordava els principals atractius de l'oferta turística i els animava a visitar la ciutat una vegada s'alçaren les restriccions, com així ha sigut.

La periodista britànica ha agraït el guardó i afirmava que "cada dia done gràcies per viure en un lloc tan privilegiat, alguna cosa que vull compartir amb tothom exterior". En la seua intervenció, també ha recalcat que "ací hi ha de tot i tothom és benvingut. Quan ho descobrixen tornen sempre; i això no ho té qualsevol destí".

Finalment, s'ha entregat l'Esment Especial dels Premis Turisme 'Ciutat de Benidorm' a l'exsecretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, qui durant huit anys "ha defensat els valors i atributs d'un sector que sempre va qualificar d'extraordinari". La proposta recordava que Colomer "va connectar amb el sector i el sector va connectar amb ell, especialment Benidorm, convertint-se en un fidel i lleial amic de la ciutat i els seus postulats turístics, en perfecta sintonia amb la patronal Hosbec i Visit Benidorm". Igualment, ha sigut "ambaixador de tots els destins de la Comunitat Valenciana" i "mai va escatimar elogis en les seues xarxes socials en les seues escapades personals a Benidorm, mostrant-se com un aliat imprescindible per a reposicionar les marques Benidorm i Comunitat Valenciana en els mercats internacionals".

Colomer, que ha recollit el seu Esment, ha dit que "és un honor rebre este premi i compartir este moment", a més d'indicar que este dia "té un valor especial per a mi". Colomer ha afirmat que "jo soc 'benilover' perquè no es pot ser una altra cosa en la vida. Sempre es torna al lloc on s'ha sigut feliç".

A més va revelar que "estant a Benidorm he evolucionat com a persona". "Sempre ens quedarà Benidorm, una paraula que evoca felicitat perquè ací es treballa per la felicitat dels altres, una ciutat pensada perquè la felicitat desembarque en la vida de les persones".

En esta jornada, que ha centrat el seu protagonisme en la principal activitat de la ciutat, l'alcalde ha clausurat l'acte expressant "la meua gratitud cap a tots els premiats", i també cap a "els qui han rebut el distintiu SICTED per la vostra trajectòria i perquè treballeu per la qualitat per a donar el millor servici".

Toni Pérez ha reiterat una vegada més l'aposta de Benidorm "per la sostenibilitat i per una activitat humana enfocada a això perquè en cas contrari no servirà de res fer esforços per a tindre un planeta per a tots". En eixe sentit, l'alcalde ha remarcat "el nostre litoral blau que cuidem amb manyaga", però també "les inversions verdes que adornen la nostra trama urbana". Per això, ha defensat el model local "ja que la sostenibilitat del sòl ens ha permés invertir en projectes verds". "Hem de continuar cuidant-ho perquè Benidorm continue sent el gran destí que és" ha conclòs.

Premis SICTED

Com és habitual, durant l'acte del Dia Mundial del Turisme s'han entregat les distincions SICTED que reconeixen l'aposta per la qualitat i la millora contínua i que promou la Secretaria d'Estat de Turisme. Hui, 49 empreses i entitats de Benidorm han rebut esta distinció, deu d'elles per primera vegada.

Aquestes distincions han sigut per a: 2 Sleep Apartments-Estudios Benidorm, Hotel Benidorm Plaza, Autocares Martínez, Autocares Grupo Benidorm, Beniconnect Travel Agency, Avanza Movilidad Integral, Camping Arena Blanca, Camping Armanello, Camping Benisol, Capitán Kayak, Costablanca Tour Services, D-Vora Gastrobar, Fincas Arena, Flash Hotel, Hotel Rosamar, Gelateria Pinocchio, Hotel Belroy, Hotel Brasil, Hotel Carlos I, Hotel Centro Mar, Hotel Cuco, Hotel Don Pancho, Hotel Dynastic, Hotel Gala Placidia, Hotel Les Dunes Comodoro, Hotel Los Álamos, Hotel Madeira Centro, Hotel Olympus, Museu Boca del Calvari, Hotel Poseidón, Hotel Poseidón Palace, Hotel Poseidón Playa, Hotel RH Corona del mar, platges de Levante, Poniente i Mal Pas, Hotel RH Princesa, Hotel Voramar, Inmobiliaria Rosemberg, La Cava Aragonesa, Meliá Villaitana, The Level at Meliá Villaitana, Meliá Villaitana Golf Club, Óptica Aquavisión, Sonneil Rentals i las Tourist Info Benidor Centro iBenidorm Racó.

Audios relacionados
Corte voz 1 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 5 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 6 Roberto Brasero
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 7 Roberto Brasero
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 8 FJ Benito
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 9 Michele Baker
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 10 Francesc Colomer
Audio file