La Smart Office DTI, premiada en els 'enerTIC Awards'

Els guardons reconeixen els casos d'èxit i bones pràctiques de digitalització per a millorar l'Eficiència Energètica i la Sostenibilitat
0
0
La Smart Office DTI, premiada en els 'enerTIC Awards'
La Smart Office DTI, premiada en els 'enerTIC Awards'

L'oficina tècnica d'intel·ligència turística també és reconeguda com a finalista en la categoria de 'Smart Tourism'; i l'alcalde, en la de directius d''Administracions Públiques Locals'.

La Smart Office DTI de Benidorm ha sigut premiada en la setena edició dels 'enerTIC Awards', que s'han lliurat hui a Madrid en un acte celebrat en la seu de la Secretaria d'Estat de Turisme i per a l'Avanç Digital. L'oficina tècnica d'intel·ligència turística de Benidorm ha sigut la guanyadora en la categoria d''eGoverment', dins de l'apartat en el qual s'identifica i reconeix les actuacions i iniciatives que "han ajudat a promoure l'ús de les TIC per a la millora de l'Eficiència Energètica". En esta categoria la Smart Office DTI s'enfrontava a projectes desenvolupats a Múrcia i Granada.

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, que ha recollit el premi de mans del director d'Administració Pública de Telefónica en Comunitat Valenciana, Múrcia i Balears, José Manuel Plaza, ha assenyalat que es tracta d'un premi "molt important, ja que és un reconeixement a la bona faena en equip que es realitza intensament en els últims tres anys per a fer de Benidorm una ciutat més sostenible, més accessible i més innovadora i que, en conseqüència, oferisca millors estàndards de qualitat, comoditat i habitabilitat per a residents i visitants". "Però este premi és, a més, un incentiu per a continuar transitant en esta línia, explorant noves solucions i implantant-les en la nostra destinació", ha afegit.

L'alcalde, al qual ha acompanyat, entre altres, la regidora d'Innovació, Aida García Mayor, ha subratllat que este 'enerTIC Award' és un premi a "una eina municipal que aglutina i valora la col·laboració públic-privada i de l'Ajuntament de Benidorm amb altres administracions per a, a través de la tecnologia, aconseguir una millor governança". Així mateix, ha incidit en què la de hui ha sigut una jornada "compartida amb col·laboradors que han permés que arribem fins ací posicionant nostra Smart Office DTI i amb un grau de competència aclaparador amb les grans 'smart cities' d'Espanya".

Benidorm també ha estat present en estos 'enerTIC Awards' en altres dos modalitats a concurs. Concretament, l'oficina tècnica d'intel·ligència turística ha sigut finalista en la categoria 'Smart Tourism', en les quals ha compartit candidatura amb projectes desenvolupats a Lanzarote. L'alcalde, per la seua banda, també ha sigut finalista en la categoria d''Administracions Públiques Locals' per la seua contribució a "implantar l'ús de les solucions tecnològiques més innovadores per a la millora de l'Eficiència Energètica i la Sostenibilitat" en l'àmbit municipal.

Els candidats en cadascuna de les categories van ser seleccionats per un comité tècnic d'enerTIC entre les més de 430 propostes rebudes, vinculades a casos d'èxit i bones pràctiques en la digitalització de les ciutats o els sectors productius enfocada a la millora de l'Eficiència Energètica i la Sostenibilitat. Una vegada seleccionats els finalistes en cada categoria, els guanyadors han sigut elegits a través de votació oberta.

La Smart Office DTI és la primera oficina d'innovació dedicada a les destinacions turístiques intel·ligents, permetent estructurar les dades turístiques i dels diferents centres de control de la ciutat –cicle de l'aigua, energia o trànsit– per a millorar la presa de decisions.

EnerTIC és una plataforma integrada per 73 empreses TIC que té per missió contribuir al desenvolupament del potencial de transformació d'estes tecnologies en l'àmbit de l'eficiència energètica a Espanya; una plataforma que compta amb el suport de les empreses associades i institucions públiques, que treballen en favor d'una economia més competitiva i sostenible.

Cimera del Clima

Després de rebre el premi per a la Smart Office DTI, l'alcalde participa esta vesprada a Madrid en el Cim del Clima (COP 25), en la qual mandataris i representants de països dels cinc continents busquen aconseguir acords per a fer front als perills provocats pel canvi climàtic. Així, Pérez prendrà part en una taula temàtica sobre 'Destinacions Turístiques Intel·ligents, servicis sostenibles i innovació en la gestió' organitzada pel Grup Suez en la 'Zona Verda' de la COP25.

En esta taula temàtica l'alcalde exposarà la trajectòria de Benidorm fins a convertir-se en la primera DTI certificada del món i els principals eixos sobre els quals pivota l'acció i la gestió municipal vinculades a esta fita: sostenibilitat, accessibilitat, governança, innovació i tecnologia.

Pérez compartirà taula amb l'alcalde d'Alacant, Luís Barcala, i amb el president de SEGITTUR, Enrique Martínez.