Ocupació concedix 9.250 euros en ajudes per a implantar 20 nous projectes empresarials

Enguany s'ha donat suport a la creació de més de 50 activitats empresarials a Benidorm
0
0
Ocupació concedix 9.250 euros en ajudes per a implantar 20 nous projectes empresarials
Ocupació concedix 9.250 euros en ajudes per a implantar 20 nous projectes empresarials

La Regidoria d'Ocupació, a través de l'Agència Local d'Ocupació i Desenvolupament (AODL), ha resolt la concessió de 9.250 euros en ajudes per a la implantació de 20 nous projectes empresarials a la ciutat. La Comissió tècnica creada per al seguiment i avaluació d'estes ajudes ha analitzat les sol·licituds presentades, que es corresponen amb empreses posades en marxa al llarg de l'any. Esta Comissió tècnica, constituïda l'agost passat, està integrada per la regidora d'Ocupació i Desenvolupament Local, Mónica Gómez, representants dels tres grups municipals de la corporació, el director de l'Agència d'Ocupació i Desenvolupament Local i un tècnic d'esta.

En esta ocasió, les ajudes aprovades estan referides a projectes empresarials impulsats per 13 dones i 7 homes. Estes activitats són, concretament, un centre formatiu d'anglés, negocis d'hostaleria, de rebosteria, una botiga de roba en línia, una fruiteria, un centre per a impartir cursos per a carnet de patró de vaixell, i un estudi d'arquitectura.

La regidora ha recordat que "l'objectiu d'estes ajudes és facilitar als emprenedors de Benidorm que inicien la seua activitat empresarial, amb una aportació directa", i ha animat a "totes aquelles persones que vulguen implantar una nova empresa a Benidorm al fet que consulten les bases d'esta convocatòria que està oberta durant tot l'any". Estes ajudes es traduïxen en un pagament únic de 600 euros per als emprenedors que tramiten la llicència d'obertura a l'Ajuntament, i de 400 euros per a aquells treballadors autònoms que no necessiten local per a exercir la seua activitat.

El mes d'agost passat, la Comissió ja va concedir ajudes per import de 6.200 euros per a la implantació d'altres 12 projectes; que se sumen als 10.600 euros atorgats en els trimestres anteriors fins a aconseguir els més de 50 projectes. L'edil d'Ocupació ha recordat que per a este exercici s'havien reservat 40.000 euros per a estes ajudes, incrementant de manera gradual en 10.000 euros l'import d'anys anteriors". La Comissió tornarà a reunir-se el mes vinent de desembre.

Entre les condicions i requisits per a acollir-se a esta línia d'ajudes hi ha haver iniciat l'activitat a partir de l'1 de gener i no haver figurat com a treballador autònom els sis mesos anteriors. No obstant això, tota la documentació i informació està disponible en les dependències de l'Agència d'Ocupació i Desenvolupament Local (AODL), situada en la planta baixa de l'Ajuntament, així com en www.benidorm.org.