Oberta la inscripció per al 5é Skyline Benidorm Film Festival, que se celebra del 9 al 18 d'abril

El certamen s'internacionalitza amb una nova secció a concurs de curtmetratges europeus
0
0
Fotograma de 'Suc de síndria', curtmetratge guanyador de la 4a edició del festival
Fotograma de 'Suc de síndria', curtmetratge guanyador de la 4a edició del festival

La 5a edició de l'Skyline Benidorm Film Festival ja ha tirat a caminar amb l'obertura de la inscripció per a participar en les diferents seccions a concurs. El regidor de Cultura, Jaime Jesús Pérez, i la directora del certamen, Beatriz Hernández, han informat hui que esta nova edició de l'Skyline se celebrarà del 9 al 18 d'abril i comptarà "amb novetats importants, ja que el festival s'internacionalitza en crear una nova secció oficial a concurs dirigida a curtmetratges europeus". Però la secció oficial europea no és l'única que s'incorpora a esta edició, "ja que també estrenem una dedicada a produccions sobre sostenibilitat, una temàtica d'actualitat i al seu torn molt vinculada a l'essència de la ciutat".

D'esta manera, l'Skyline Benidorm Film Festival compta amb set seccions a concurs: europea, nacional de ficció, nacional d'animació, nacional documental i nacional en valencià, sostenibilitat i estudiants. A les seccions a concurs se sumaran unes altres no competitives que estan perfilant i que es presentaran d'ací a poc temps; així com el concurs de guió i el 'Short Pitch', destinat a projectes en fase de desenvolupament.

L'edil de Cultura ha assenyalat que "any rere any l'Skyline va creixent en seccions, premis, activitats paral·leles i, òbviament, en repercussió dins del circuit nacional de festivals de curtmetratges". Pérez ha destacat una vegada més "la capacitat d'adaptació d'este certamen que, en 2020 va mostrar la seua versatilitat en adaptar-se a les circumstàncies derivades de la pandèmia i optant per una edició 100% en línia anant de la mà de Filmin, una de les principals plataformes de reproducció en continu de cinema".

Hernández ha detallat que "el termini d'inscripció per a participar en les seccions competitives està obert fins al pròxim 7 de febrer a través de les plataformes www.festhome.com, www.movibeta.com i www.filmfreeaway.com". Podran participar els curtmetratges produïts amb posterioritat a març de 2019, amb una duració màxima de 20 minuts. Les bases completes poden consultar-se en la web del certamen: www.skylinefest.es.

De la mateixa manera també s'ha obert la inscripció del concurs de guió, al qual cada autor podrà presentar un màxim de tres. La temàtica serà lliure, siguen guions originals o adaptacions literàries, amb un màxim de 20 pàgines i sempre que no hagen sigut rodats abans de l'inici del festival. La inscripció pot realitzar-se fins a l'1 de març en el correu electrònic info@skylinefest.es.

La directora de l'Skyline ha recordat que "en esta 5a edició mantenim un dels nostres principals senyals d'identitat, el pagament per selecció, de manera que tots els 25 treballs projectats dins la secció competitiva rebran 200 euros".

La passada edició es van rebre més de 300 curtmetratges, seleccionant-se per a la secció oficial nacional un total de 25.