Normalitat absoluta en la primera jornada del tancament perimetral de Benidorm

Màxima col·laboració ciutadana i dels cossos policials en el compliment de les restriccions a la mobilitat
0
0
Control policial en l'av. de Beniardà, este matí.
Control policial en l'av. de Beniardà, este matí.

Normalitat absoluta en la primera jornada del tancament perimetral ordenat pel Decret 2/2021 de la Generalitat Valenciana per al qual Benidorm va dissenyar un operatiu amb sis punts d'accés i eixida de la ciutat, tancant els altres vials, i organitzant un sistema de vigilància i control per a complir la disposició que s'enquadra entre les mesures contra la Covid-19.

En el report d'actuacions de la jornada d'ahir divendres, des de les 15 hores en què va entrar en vigor l'operatiu només s'han constatat algunes incidències aïllades en controls d'accés, impedint-se'ls efectuar-ho, així com recordatoris de l'ús de la màscara i consum en establiments d'hostaleria.

Quant al tancament perimetral, com estipula el Decret 15/2020 de 30 d'octubre, de Presidència de la Generalitat, per a entrar i eixir de Benidorm només es contemplen motius relacionats amb l'assistència a centres sanitaris, obligacions laborals certificades, retorn al lloc de residència, atenció a vulnerables, exàmens en universitats, actuacions davant organismes públics i causes de força major demostrables.

El regidor de Seguretat, Lorenzo Martínez, en la valoració de la primera jornada del tancament perimetral ha destacat "l'absoluta normalitat amb la qual Benidorm ha viscut este primer dia" i la "màxima col·laboració de la ciutadania amb la normativa", així com l'"habitual cooperació entre els cossos policials desplegats a la ciutat per a este operatiu".

Martínez va agrair "l'esforç dels agents del Cos de Policia Local i Policia Nacional" i la "implicació de les gents de Benidorm en el compliment de les mesures".

El regidor va reconéixer "una certa congestió circulatòria puntual" a les 15 hores del dia d'ahir, divendres, "en coincidir el gruix de la finalització de la jornada laboral i el final de l'activitat acadèmica en col·legis i instituts", per la qual cosa Benidorm sol·licitarà a la Generalitat que el mateix es retarde fins a les 18.00 h per als dispositius que s'atendran els dos pròxims caps de setmana en què estarà operatiu el decret de tancament perimetral de ciutats de més de 50.000 habitants.

Martínez va animar a la població a "mantindre el nivell d'autoprotecció i actuar amb la màxima precaució i responsabilitat", i va recordar que es prorroguen, des de l'u de febrer, tant la limitació de les reunions a casa, reduïdes al nucli de convivència, com les trobades al carrer a un màxim de dos persones no convivents. Al mateix temps, va anunciar, com va fer ahir tard la Generalitat, que "s'amplia l'obligatorietat de l'ús de màscara a les platges urbanes i a la pràctica de l'esport dins de nuclis de població, tant si és per la via pública com si l'activitat física es fa en una zona verda". Aquesta última mesura, va puntualitzar el regidor, "queda compresa per a la pràctica esportiva entre les 10 del matí i les set de la vesprada".

Quant a l'afluència a les platges, ahir no es va registrar cap incidència.