Ni la pluja, ni el vent poden amb la Volta a la Marina al seu pas per Benidorm

0
0
Ni la pluja, ni el vent poden amb la Volta a la Marina al seu pas per Benidorm
Ni la pluja, ni el vent poden amb la Volta a la Marina al seu pas per Benidorm

Francesc Boscà, vencedor de l'etapa i líder

Els regidors han estat molt pendents de l'evolució meteorològica i en contacte permanent amb la Policia Local

Este matí ha tingut lloc l'etapa de Benidorm de la XXXI edició de la Volta a la Marina, organitzada per la Unió Ciclista de Benidorm amb la col·laboració de la Regidoria d'Esports. En total han pres l'eixida 163 ciclistes i la gran protagonista de la jornada, a part del vencedor, ha sigut la meteorologia: les fortes ràfegues de vent durant tot el matí i la pluja que feia el final de l'etapa van fer témer la suspensió de la prova, com va succeir l'any passat.

Els corredors van començar a pedalejar passades les 10.00 del matí des de l'eixida neutralitzada a l'Avinguda Vicente Llorca Alòs, al Passeig de Ponent. L'itinerari va prosseguir per Alcalde Pérez Devesa fins a pujar a la zona de les glorietes que envolten Terra Mítica, formant un circuit al qual els corredors van haver de donar huit voltes per a, finalment, tornar a la ciutat per l'avinguda del Murtal i de nou, en sentit contrari, a Vicente Llorca Alòs, on estava situada la meta.

En total els ciclistes han recorregut 65 km, molts d'ells amb el vent de cara i de pujada el que va augmentar sensiblement els temps i l'arribada al final d'etapa que va tindre lloc quan faltaven quatre minuts per al migdia.

El vencedor de la jornada ha sigut Francesc Boscà, de categoria Màster-50 i de l'equip GE Volata, que va fer l'entrada en meta amb 1 hora, 35 minuts i 50 segons; el segon classificat, amb 10 segons més, ha sigut, Sergio Torres, de categoria Elit, del Velosol Cycling Team; i el tercer, Germán Mortes, de categoria Màster-40, del Ginestar-Ulbsports, amb el mateix temps. L'excel·lent estat de forma de Boscà, la seua destresa i la tècnica li han permés imposar-se a uns antagonistes molt més joves i fins i tot professionals. Pel que fa a la Volta, figura com a líder de la muntanya Leon Hoch, en metes volants Sergio Torres (també millor ciclista de la província), com millor equipe el Volata i Francesc Boscà, al capdavant.

En representació de l'Ajuntament de Benidorm han estat presents al llarg de tot el matí, molt pendents de l'evolució de la meteorologia i en contacte permanent amb la Policia Local, el portaveu municipal José Ramón González de Zárate i el regidor Arturo Cabrillo. Afortunadament l'etapa ha pogut concloure no sense que abans es produïren algunes caigudes en els últims compassos i obligar a l'organització a realitzar el lliurament de trofeus en un lloc tancat després d'impedir-ho en l'exterior, com estava previst, la pluja.