L'Espai d'Art acollirà l'exposició "Missió: Atalanta. La lluita contra la pirateria en l'Índic"

La mostra fotogràfica organitzada pel Ministeri de Defensa s'obri el dimarts i dóna a conéixer la labor de protecció que realitzen les Forces Armades en aqueixes aigües internacionals
0
0
L'Espai d'Art acollirà l'exposició "Missió: Atalanta. La lluita contra la pirateria en l'Índic"
L'Espai d'Art acollirà l'exposició "Missió: Atalanta. La lluita contra la pirateria en l'Índic"

L'Espai d'Art de l'Ajuntament de Benidorm acull a partir del pròxim dimarts, 18 de setembre, l'exposició fotogràfica "Missió: Atalanta. La lluita contra la pirateria en l'Índic". La mostra, organitzada per la Subdelegació de Defensa a Alacant en col·laboració amb l'Ajuntament de Benidorm, està composta per quaranta-tres imatges seleccionades del llibre de títol homònim editat l'any 2013.

L'acte d'inauguració serà presidit de forma conjunta pel Subdelegat de Defensa a Alacant, el coronel d'Infanteria Juan Bosco Montero Prado, i Toni Pérez, Alcalde de Benidorm.

La regidora de Cultura i Patrimoni Històric, Ana Pellicer, ha explicat que "esta mostra exposa el treball realitzat per les Forces Armades des de 2009 en la lluita per erradicar la pirateria en aigües de l'oceà Índic, on els bucs espanyols s'encarreguen de protegir d'atacs el trànsit marítim, especialment als bucs del Programa Mundial d'Aliments de l'ONU". A més, "també dóna a conéixer les labors de vigilància i protecció que duen a terme els militars espanyols perquè els pesquers puguen pescar sense perill en aqueixes aigües internacional, controlant els ports i les bases on actuen els pirates i neutralitzant els vaixells d'abastiment que estos utilitzen per a arribar a alta mar".

Pellicer ha afegit que "a través d'aqueixes fotografies es relata l'esforç i sacrifici dels militars que des de fa quasi una dècada han conformat les dotacions dels bucs de guerra i les tripulacions d'helicòpters embarcats, així com del personal de l'Exèrcit de l'Aire i l'Exèrcit de Terra destacats en la zona".

L'exposició 'Missió: Atalanta' és la cristal·lització d'algunes de les propostes tractades el passat mes d'agost en la trobada mantinguda entre el subdelegat de Defensa a Alacant i l'Alcalde, on es van explorar possibles vies de col·laboració entre totes dos institucions que serviren, entre altres qüestions, per a acostar la labor de les Forces Armades a la població general de Benidorm.

Les persones interessades tindran fins al 28 de setembre per a gaudir d'esta mostra en horari de dilluns a divendres entre les 08.00 i les 14.00 hores.