L'Ajuntament llança #BenidormTeEspera, un concurs amb el qual injectarà 1,5 milions d'euros en el teixit productiu

Serà del 5 de febrer al 22 de març i hi haurà accèssits de 500 euros per a tots els establiments i vehicles de transport participants
0
0
L'Ajuntament llança #BenidormTeEspera, un concurs amb el qual injectarà 1,5 milions d'euros en el teixit productiu
L'Ajuntament llança #BenidormTeEspera, un concurs amb el qual injectarà 1,5 milions d'euros en el teixit productiu

És la primera mesura de 2021 per a fer costat a les empreses i autònoms, després de mobilitzar l'any passat més de 7 milions en ajudes directes a les famílies i teixit productiu

Dins de les mesures de suport a empreses, professionals i autònoms de Benidorm enfront dels efectes econòmics de la pandèmia, l'Ajuntament llançarà el concurs #BenidormTeEspera amb el qual s'injectarà 1,5 milions d'euros en el teixit productiu de la ciutat. Així ho ha anunciat hui l'alcalde, Toni Pérez, en una roda de premsa en la qual ha fet balanç de l'abast econòmic de les mesures adoptades per l'Ajuntament en 2020 de suport a les famílies i al sector productiu, i en la qual ha avançat esta primera acció de 2021.

L'alcalde ha explicat que "seguint l'experiència del passat Concurs d'Aparadorisme nadalenc" es llança ara el certamen #BenidormTeEspera per a "promoure la creativitat dels comerços i servicis, establiments d'hostaleria, restauració i oci, hotels i transports de passatgers de Benidorm, incentivant la decoració dels seus establiments o vehicles, amb motiu de les campanyes de Sant Valentí i San José" i que a través d'esta acció contribuiran a la dinamització de la ciutat i a mostrar al món el que li espera a Benidorm quan es torne a la normalitat.

Toni Pérez ha avançat que "es premiarà a tots els participants" per la seua contribució a "promocionar la nostra ciutat i la seua etiqueta #BenidormTeEspera" que recupera l'esperit de l'exposició virtual #BenidormTeEspera que dia a dia, des del 20 de març de 2020, componien les fotografies que remetia la ciutadania i que amb esta iniciativa municipal tornen a ser protagonistes de l'acció. Així, es preveu "tres premis de 3.000, 2.000 i 1.000 euros i un accèssit general per participació de 500" que arribarà a tots els establiments i activitats que se sumen a este concurs, "dirigit a aproximadament 3.000 participants".

#BenidormTeEspera, les bases del qual ja estan redactades i s'aprovaran en els pròxims dies, es desenvoluparà tant a peu de carrer com en xarxes socials del 5 de febrer al 22 de març, una vegada que el pressupost municipal de 2021 estiga aprovat definitivament.

Segons ha aclarit l'alcalde, este concurs és la primera iniciativa econòmica de suport al sector productiu i econòmic de la ciutat, a la qual se sumaran en breus dates les ajudes directes per a les famílies de Benidorm, en les bases de les quals ja es treballa. La "dotació inicial" per a estes ajudes a famílies és "de 2,5 milions d'euros".

En este punt, Toni Pérez ha recordat que "en el pressupost municipal de 2021 s'han reservat ja més de 6 milions d'euros per a ajudes directes a famílies i teixit productiu". A més, ha confirmat "el compromís d'este equip de govern" de "mobilitzar quants recursos extres siguen necessaris" per a sumar-se "al 'Pla Resisteix' impulsat i acordat entre la Generalitat, les Diputacions i els Ajuntaments de les capitals de província de la Comunitat Valenciana".

Així mateix, ha ratificat "el compromís de continuar impulsant altres mesures" en la línia de les realitzades en 2020 i que "han tingut un resultat tremendament efectiu per al conjunt de la societat i el teixit productiu benidormer". Concretament, i tal com ha recordat, "des del 13 de març fins al 31 de desembre l'Ajuntament ha mobilitzat més de 7 milions d'euros del pressupost municipal per a ajudes, programes i accions orientades a fer costat a les empreses, professionals i llars de Benidorm".

D'eixos 7 milions d'euros, prop de 2,8 milions s'han destinat a ajudes al teixit productiu, comptabilitzant-se els ingressos que l'Ajuntament ha deixat de percebre en haver suspés la taxa per l'ocupació de taules i cadires. Els una mica més de 4,2 milions d'euros, restants s'han traduït en prestacions i ajudes de caràcter social o educatiu per als qui més estan patint les conseqüències d'esta crisi econòmica i social.

L'alcalde ha recalcat que "des del minut un en este Ajuntament vam saber que enfrontar les conseqüències d'esta crisi no passava per plans farragosos i interminables", sinó per "anar mobilitzant recursos per a, de manera àgil i versàtil, atendre les necessitats del conjunt de la població".

Detalls del concurs #BenidormTeEspera

El certamen pren el # (etiqueta) que Ajuntament i Visit Benidorm van començar a utilitzar ja en les primeres setmanes del confinament per a mostrar al món els millors racons de la ciutat i incentivar la reactivació turística una vegada se superaren les restriccions a la mobilitat.

El concurs se centra en la decoració dels establiments o els suports visibles per al públic en el cas dels vehicles i serà de temàtica lliure. L'únic requisit imprescindible és que esta decoració o retolació incloga l'etiqueta #BenidormTeEspera.

Paral·lelament, els participants hauran de publicar almenys una imatge de l'establiment/vehicle engalanat en una o diverses Xarxes Socials del participant (Facebook, Instagram, Twitter...), incorporant etiquetes #BenidormTeEspera i #Benidorm, i etiquetant a l'Ajuntament.

Amb estes publicacions es perseguix promocionar la ciutat i el destí, i al mateix temps donar a conéixer el mateix establiment o servici i l'esforç que està realitzant al llarg d'esta pandèmia.

El termini d'inscripció estarà obert del 26 de gener al 5 de febrer, tots dos inclusivament, i la mateixa es formalitzarà a través de la Seu Electrònica de l'Ajuntament (https://sede.benidorm.org/inicio). Els detalls sobre la documentació a aportar i els detalls sobre el procés de valoració de les propostes decoratives dels participants es donaran a conéixer en els pròxims dies, una vegada s'aproven les bases del concurs.