L'Ajuntament instal·la làmines de cristall en la balustrada del Passeig de Tamarindes

L'actuació ha millorat l'accessibilitat d'un dels llocs més emblemàtics de la ciutat
0
0
Toni Pérez, al costat dels regidors Ana Pellicer i José Ramón González de Zárate en el Passeig de Tamarindes este matí.
Toni Pérez, al costat dels regidors Ana Pellicer i José Ramón González de Zárate en el Passeig de Tamarindes este matí.

Una vegada finalitzada l'obra principal, l'Ajuntament prosseguirà amb "xicotetes rematades estètiques".

L'Ajuntament de Benidorm ha substituït tres trams de la balustrada d'obra del Passeig de Tamarindes per una nova de doble cristall de seguretat, similar a la que es va instal·lar al Castell després de la seua rehabilitació integral. L'actuació municipal ha comportat millores en l'accessibilitat en un dels punts més emblemàtics de la ciutat, així ho ha destacat hui l'alcalde de la ciutat, Toni Pérez.

"Un Passeig de Tamarindes –ha dit - que ara limita el trànsit de vehicles als residents amb gual, que guanya espai per als vianants" "per a la pràctica esportiva i per a passejar" però en el qual fins ara "reparàvem poc perquè no estava rematat des del punt de vista de l'embelliment" i que, a partir d'ara, destacarà encara més perquè "és un enclavament privilegiat".

L'alcalde ha recordat que la iniciativa va sorgir des de l'àrea de Patrimoni Històric i Cultural que va proposar, davant "la deterioració, pels embats de la mar del que era l'antiga balustrada", repetir l'experiència de la làmina de cristall. En el projecte "s'ha treballat amb les autoritzacions pertinents de la Direcció General de Costes" i una vegada finalitzada l'obra principal, l'Ajuntament prosseguirà amb "xicotetes rematades estètiques".

La intervenció ha suposat la demolició de l'anterior mur de maçoneria i la construcció d'un nou encofrat, en ell s'ha instal·lat d'un perfil de muntatge d'acer inoxidable sobre el qual s'ha fixat la nova barana de cristall laminar de seguretat, amb una altura de 110 cm i composta per dos làmines de 10+10 mm de grossària.

"La balustrada tradicional –ha subratllat Pérez– s'ha millorat amb la introducció de làmines de cristall, igual que vam fer en el seu moment as Castell, que tan bon retorn ha tingut", no sols per a les persones que allí ens acostem, sinó per a tots els que ens visiten". L'alcalde s'ha mostrat convençut que això redundarà en la promoció de la ciutat amb la "repetició i reiteració de la imatge reproduïda en xarxes socials".

Com a complement d'esta acció, l'Ajuntament ha dotat al passeig de quatre nous bancs de formigó, més un especial i de fusta "amb l'eslògan d'aqueixa campanya que realitzem des de març de 2020, #BenidormTeEspera", que pretén transmetre que la ciutat "té esperança i il·lusió" i que "no ha parat ni un minut" treballant perquè això es manifeste en la renovació de l'espai públic i que este "siga més atractiu per als qui vivim ací i també per als qui ens visiten".