L'Ajuntament complix les demandes veïnals del Centre Històric de Benidorm

Hi haurà inspeccions per impedir que es deixen bosses de fem fóra de l'hora que marca l'ordenança i es continuarà retirant cartelleria
0
0
L'Ajuntament complix les demandes veïnals del Centre Històric de Benidorm
L'Ajuntament complix les demandes veïnals del Centre Històric de Benidorm

L'Ajuntament ha complit la "immensa majoria" de les peticions realitzades pels veïns del Centre Històric l'agost passat, ha certificat hui Ana Pellicer, regidor de Participació Ciutadana, després del recorregut realitzat este matí, sis mesos després, amb representants de l'associació de veïns, del Consell Veïnal, i del responsable d'Obres, Neteja Viària i Espai Públic, José Ramón González de Zárate.

Unes demandes que es referien a, entre altres, "l'eliminació de cartelleria, neteja, col·locació de bancs en zones com el carrer Mercat, o en Tomás Ortuño", a més de la "reparació" prèvia a les Festes Majors Patronals que es va fer en la façana del Museu 'Boca del Calvari'. En el barri antic, com en la resta de visites als barris de Benidorm ha quedat demostrat "el positiu" de la iniciativa perquè "són els mateixos veïns –recorda Pellicer– els qui fent-nos arribar eixes xicotetes o grans peticions van fent encara una mica millor la nostra ciutat".

Per la seua banda, González de Zárate ha precisat que per a la ciutat és "fonamental que l'accessibilitat siga al 100%" i, precisament, és un aspecte que s'ha treballat molt en el centre. En este sentit, s'ha referit a les noves rampes instal·lades en el Passeig de Colón "on comença el barri antic" o la de Llevant, davant de l'hotel Bilbaí. "Dos actuacions –ha subratllat– que han agraït veïns i turistes".

En matèria de neteja, al llarg de la visita s'ha pogut constatar que la ciutat està bé, encara que encara es detecten "xicotets problemes de persones incíviques". Referent a això, el regidor ha anunciat que des del departament de Neteja Viària es realitzarà inspeccions per a "es traga el fem a l'hora en què ho permet l'ordenança" municipal.

Així mateix, en l'entrevista amb els veïns, el regidor s'ha referit a una sèrie de peticions que "no són competència de l'Ajuntament", com en el cas dels cartells d'establiments que ja no existixen. Malgrat això, la brigada municipal ja ha retirat "més de deu". "A falta –ha assenyalat– que ho facen els propietaris, ho farem nosaltres".

La setmana pròxima, Pellicer i González de Zárate, al costat de representants del Consell Veïnal, recorreran el Racó de l'Oix. L'edil de Participació Ciutadana ha anunciat que serà a partir de les 10.00 h del matí, en l'avinguda Juan Fuster Zaragoza, enfront del centre de salut i ha animat a quants veïns ho desitgen a participar en la reunió.