L'Ajuntament de Benidorm dona suport a la decisió de la Diputació de suprimir l'IAE provincial

A Benidorm, beneficia a 972 activitats empresarials per més de 220.000 euros
0
0
L'Ajuntament de Benidorm dona suport a la decisió de la Diputació de suprimir l'IAE provincial
L'Ajuntament de Benidorm dona suport a la decisió de la Diputació de suprimir l'IAE provincial

L'Ajuntament de Benidorm ha aplaudit hui la decisió de la Diputació d'Alacant de sol·licitar al Govern d'Espanya que atenga la seua renúncia al cobrament del seu únic impost, l'IAE provincial, que a la ciutat de Benidorm i per a 972 activitats empresarials (490 empreses inscrites) aconseguix la xifra de 220.026 '96 euros.

L'Ajuntament aplaudix la iniciativa que va prendre ahir la Diputació provincial buscant amb esta supressió de l'impost provincial un alleujament fiscal que resulte positiu per al teixit empresarial local, vinculat al turisme i els seus servicis, que servirà de baló d'oxigen econòmic, sumant-se a les mesures econòmiques ja impulsades o en projecció pel govern local a Benidorm per a la minoració de les càrregues fiscals d'enguany.

Per a Toni Pérez, que va qualificar la mesura de "real i més que encertada", és fonamental "esmortir la caiguda d'ingressos de les nostres empreses, així com afavorir l'activitat productiva en estos moments tan crítics". La mesura, en cas de ser autoritzada, s'aplicaria al juliol; però ja marcaria un preàmbul de tranquil·litat per al sector el saber que no haurà d'atendre eixe pagament.

Pérez va subratllar "la necessitat d'estímuls econòmics i la supressió de càrregues fiscals per a les empreses de Benidorm i la província" en la situació actual que s'emmarca en un context de profunda desacceleració del mercat i especialment del Turisme, la nostra principal activitat econòmica. L'objectiu d'esta i les successives mesures a aplicar per l'Ajuntament és el d'"ajudar al teixit empresarial davant el cessament quasi per complet tota l'activitat econòmica" de la ciutat i de la província.

Per a l'alcalde de Benidorm, "la Diputació d'Alacant ha aplicat governança i respost amb celeritat i previsió" amb una mesura en l'àmbit provincial que "ha de sumar-se a les iniciatives en matèria econòmica i fiscal de l'Ajuntament de Benidorm". Toni Pérez considera que "l'economia local necessitarà tot el suport que puga prestar l'Ajuntament i les altres administracions públiques" per a superar la crisi econòmica en què ens està sumint l'Estat d'Alarma per la crisi sanitària oberta per la Covid-19.