Entra en vigor la rebaixa del 50% de l'ICIO, que fins a finals de març tindrà un tipus reduït

Esta mesura busca impulsar l'activitat productiva i l'ocupació
0
0
Entra en vigor la rebaixa del 50% de l'ICIO, que fins a finals de març tindrà un tipus reduït
Entra en vigor la rebaixa del 50% de l'ICIO, que fins a finals de març tindrà un tipus reduït

Se suma a les rebaixes de preus públics en serveis educatius, culturals i esportius que començaran a funcionar el 5 d'octubre

L'Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) ja és un 50% més baix a Benidorm, en haver entrat en vigor la modificació de l'Ordenança Fiscal número 5 que reduïx temporalment a la meitat el gravamen d'este tribut. La regidora Hisenda, Aida García Mayor, ha recordat que "a proposta de l'equip de govern el ple va aprovar inicialment el 27 de juliol un paquet de bonificacions i rebaixes fiscals d'entre el 50 i el 75% en determinades taxes, preus públics i impostos i que beneficien al conjunt de la població i que contribuïsquen a reduir les conseqüències econòmiques i socials derivades de la situació d'emergència sanitària".

Entre les rebaixes fiscals aprovades "està la de l'ICIO, que des de ja i fins al 31 de març de 2021 tindrà un tipus impositiu del 2% en lloc del 4%". García Mayor ha indicat que "esta mesura fiscal està dirigida al teixit productiu local, per a fomentar, estimular i impulsar la realització de determinades activitats d'obra nova o de renovació, que al seu torn redunden en l'ocupació i en l'interés social i general de Benidorm".

"Volem afavorir l'activitat de les empreses locals i d'aquelles que sent d'altres localitats volen invertir a Benidorm, generant ocupació i, en conseqüència, contribuïxen a pal·liar els efectes de la crisi econòmica i social que s'ha derivat de la crisi sanitària", ha apuntat.

La titular d'Hisenda ha recordat que, a més de la rebaixa de l'ICIO, d'ací a poc temps també s'aplicarà bonificacions d'entre el 50 i el 75% en els preus públics de serveis i activitats culturals, educatives i esportives que depenen de l'Ajuntament. Concretament, a partir del 5 d'octubre entren en vigor la modificació de les ordenances número 30, sobre instal·lacions esportives municipals; la número 33 sobre cursos i activitats educatives; la 34, que regula el preu d'escoles infantils i atenció a la primera infància; la 39 que regula els preus de les activitats de Joventut, i la 42 sobre els cursos i activitats culturals. A més, ja estan en vigor les bonificacions sobre els preus del Conservatori, recollits en l'ordenança número 35.

D'esta manera, s'augmenten les bonificacions per a famílies nombroses, d'acolliment o monoparentals, i s'establixen també per a persones amb diversitat funcional del 33%, així com per a jubilats, pensionistes i perceptors de la renda mínima garantida, segons ha exposat l'edil Aida García Mayor.