El govern de Benidorm insta el Consell que declare "estratègiques" l'ampliació de l'hospital i el nou centre de salut del Racó

Eleva una moció al pròxim ple perquè la Generalitat reconega la necessitat i urgència de totes dos infraestructures i els done prioritat
0
0
El govern de Benidorm insta el Consell que declare "estratègiques" l'ampliació de l'hospital i el nou centre de salut del Racó
El govern de Benidorm insta el Consell que declare "estratègiques" l'ampliació de l'hospital i el nou centre de salut del Racó

L'equip de govern de Benidorm elevarà al pròxim ple una moció per a instar el Consell que declare "estratègica" l'ampliació de l'hospital comarcal de La Vila Joiosa i la construcció del nou centre de salut del Racó de l'Oix. La moció arriba després del pla de xoc sanitari anunciat pel president de la Generalitat, Ximo Puig, que inclou agilitar els procediments i accelerar els terminis d'obra de les actuacions que es consideren 'estratègiques'.

Fins hui, tal com ha assenyalat l'alcalde, Toni Pérez, el Consell "encara no ha definit quines són estes infraestructures sanitàries 'estratègiques' tant per a fer front a l'actual pandèmia com per a preparar la millor atenció als ciutadans en la fase postcovid-19".

D'aquí ve que el govern local plantege que obtinguen aqueixa declaració "dos infraestructures que ens afecten directament com és, a Benidorm, la construcció del nou centre de salut del Racó de l'Oix, i en l'àmbit comarcal l'ampliació de l'hospital de la Marina Baixa". Dos infraestructures que "es troben incloses en els Pressupostos de la Generalitat de 2021, amb una dotació de 800.000 i 7 milions d'euros respectivament".

En este punt, l'alcalde ha recordat que "totes dos infraestructures tan necessàries, tan reclamades i tan compromeses es troben en l'agenda sanitària del Consell des de fa diversos exercicis, sense que fins hui s'haja concretat cap d'elles malgrat la seua reiterada aparició en successius Pressupostos de la Generalitat". "Si aqueixes infraestructures ja eren necessàries abans de la pandèmia, durant la mateixa s'han revelat encara més urgents i inajornables", ha puntualitzat.

Toni Pérez ha agregat que "entenem que totes dos obres han de ser considerades com a 'estratègiques', ja que la seua execució permetrien atendre de manera adequada totes aquelles patologies que desgraciadament durant la pandèmia han patit demores en la seua atenció". Així, s'ha mostrat convençut que abordar ambdues possibilitarà "recuperar la normalitat com més prompte millor".

Amb relació al centre de salut del Racó de l'Oix, l'alcalde ha relatat que l'Ajuntament va cedir a la Conselleria de Sanitat en 2017 el sòl per a les noves instal·lacions, una parcel·la de 3.558 metres quadrats al carrer Zamora al costat dels camps de futbol 'Antonio López'. Esta cessió es va formalitzar un any després, quan el govern autonòmic va acceptar esta cessió; i des de 2019 existix un projecte per al nou centre de salut. No obstant això, en cas de complir-se el que s'establix en el Pressupost de la Generalitat per a 2021, les noves instal·lacions no estaran acabades fins a 2023, "un termini que s'antulla excessiu i que considerem que és necessari avançar per a assegurar que tota la població de Benidorm té accés a una atenció sanitària en les millors condicions".