El Gabinet Psicopedagògic es manté actiu a través del telèfon per a atendre les famílies en temes psicoeducatius

També assessorarà sobre com pal·liar els efectes psicològics que pot produir l'aïllament sobre l'alumnat
0
0
El Gabinet Psicopedagògic es manté actiu a través del telèfon per a atendre les famílies en temes psicoeducatius
El Gabinet Psicopedagògic es manté actiu a través del telèfon per a atendre les famílies en temes psicoeducatius

L'Ajuntament de Benidorm mantindrà actiu de forma no presencial el servici d'atenció a les famílies amb fills en edat escolar per a temes psicoeducatius que presta el Gabinet Psicopedagògic Municipal. Segons ha explicat la regidora d'Educació, Maite Moreno, "mentre dure la situació actual ocasionada pel coronavirus, este servici es prestarà via telefònica i correu electrònic, ja que considerem fonamental que les famílies que feien ús de la mateixa continuen comptant amb el suport i atenció dels professionals, així com que la resta de la comunitat escolar d'Infantil, Primària i Secundària puga disposar d'ell".

Donada la situació d'aïllament derivada del COVID-19 que "ha portat a les famílies a ser encara més partícips del dia a dia del desenvolupament acadèmic dels seus fills i filles", el Gabinet Psicopedagògic Municipal "ampliarà el seu àmbit habitual d'actuació". Així, a més de les seues funcions habituals, el Gabinet assessorarà les famílies que ho desitgen sobre tasques escolars i com supervisar-les; sobre com pal·liar l'efecte psicològic que l'aïllament pot produir en els menors, que pot manifestar-se en forma de por, frustració o enuig; o sobre com contribuir a la planificació d'hàbits d'horaris o tècniques d'estudi".

Este Gabinet realitzarà també "una labor de coordinació amb els centres escolars per a unificar criteris a l'hora de treballar amb els alumnes", farà "seguiment via telefònica i correu electrònic de l'alumnat que ja utilitzava estos servicis"; i, en definitiva, "resoldre qualsevol dubte o consulta per a fer més suportable la situació en un moment tan complex com l'actual".

Moreno ha apuntat que este servici compta amb dos psicòlogues centrades en les etapes d'Educació Infantil i Primària, al qual se sumen els professionals del Programa d'Absentisme i del Programa Municipal de Prevenció de l'Absentisme i Promoció de la Convivència Escolar.

L'alcalde, Toni Pérez, ha destacat que "des de l'Ajuntament estem treballant perquè les famílies de Benidorm compten amb el suport més gran i servicis possibles en una situació tan complexa com la sobrevinguda per la crisi del coronavirus", i ha agraït a "els professionals del Gabinet Psicopedagògic Municipal el seu esforç perquè la comunitat escolar dispose també en estos dies un servici de qualitat".

El Gabinet Psicopedagògic està a la disposició de les famílies de dilluns a divendres en horari de 09.00 a 14.00 hores en els telèfons: 690 34 80 06 i 966 815 471. També es podrà contactar en el correu electrònic gpm@benidorm.org.