Constituït el Comité Tècnic EDUSI de l'Ajuntament de Benidorm

Toni Pérez destaca que estem davant una sèrie d'actuacions històriques per a recuperar una zona de Benidorm elevant els seus nivells d'integració
0
0
Constituït el Comité Tècnic EDUSI de l'Ajuntament de Benidorm
Constituït el Comité Tècnic EDUSI de l'Ajuntament de Benidorm

Tots els departaments municipals s'impliquen a aconseguir un Benidorm el més homogeni possible en qualitat de vida

Este matí ha quedat constituït el Comité Tècnic EDUSI de l'Ajuntament de Benidorm que integren els responsables municipals dels departaments d'Enginyeria, Fons Europeus, Secretaria, Arquitectura, Benestar Social, Contractació, Tresoreria, Intervenció i Comunicació.

La reunió ha estat presidida per l'alcalde Toni Pérez i a ella han assistit la regidora d'Innovació i Qualitat, Aida García Mayor, i les delegades de la consultora Considera Project Lab Group, Eva Sanmartín i Rosa Carrasco, els qui van assenyalar l'evolució del procés, el calendari de treball i l'evolució de les fases de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat de Benidorm.

Des de febrer de 2020 es té conclòs el Manual de Procediments per a integrar les operacions i s'han assenyalat els compromisos davant la Unitat de Gestió que és l'encarrega dona seleccionar la prioritat de les operacions. Esta Unitat de Gestió, dirigida per la regidora García Mayor, té les seues bases en el ja creat Comité Tècnic i en l'Equip d'autoavaluació del risc de frau per a evitar que es malmeten els projectes i les inversions a realitzar.

L'alcalde, Toni Pérez, ha destacat la quantia de la inversió: "deu milions d'euros de fons europeus" que implica aqueixa mateixa quantitat d'inversió per part de l'Ajuntament de Benidorm, resultant al final, amb altres actuacions que s'engloben, "un procés que en tota la seua extensió aconseguix els 30 milions en els àmbits urbà, d'integració i social".

Va recordar l'alcalde que amb la constitució del Comité Tècnic s'han establit les prioritats i ha assenyalat ja el primer pas per a "determinar les expressions tècniques per a començar el més ràpid i avançar en les fitxes de cadascuna de les accions".

El comité ha assenyalat les prioritats concretades en cinc línies. Unes, va assenyalar Pérez, sobre les quals ja s'incidix i aniran a més, com és el cas de "la millora de la mobilitat interna i de l'eficiència energètica, la rehabilitació i reivindicació del patrimoni històric i cultural i la millora de les àrees urbanes, zones verdes i espais deprimits". I una altra, molt concreta, que el primer edil considera "fonamental i que es va dissenyar en 2018" sobre un sector territorial de la ciutat "que requeria recuperar en qualitat de vida" per a homogeneïtzar-ho amb la resta de la ciutat.

Esta actuació de la Línia 10, va dir l'alcalde, se centra "en el territori entorn de les avingudes de Beniardà i Jaume I i les zones d'Alfredo Corral, Foietes i Els Tolls que quan finalitze l'EDUSI millorarà la qualitat de vida dels quals allí viuen".

La programació d'actuacions contempla que a 31 de desembre de 2021 estiga finalitzat el 30% del conjunt d'inversió i actuacions, havent-se de completar la resta abans del 31 de desembre de 2023. Les tramitacions davant els organismes ministerials preceptius estan sent el més lent del procés.

En la sessió de hui s'ha fixat el calendari de sessions per al que resta de 2020 amb els diferents equips tècnics de l'EDUSI, animant l'alcalde a tots els responsables d'equips i departaments assistents "a involucrar-se decididament en el tema perquè estem davant un procés històric", destacant que "molt més ara, esperonats per la incidència de la pandèmia".

Les sessions d'este Comité Tècnic seran trimestrals.