Cap de setmana de Moros i Cristians a Benidorm

Les hosts mores i les tropes cristianes varen viure ahir el seu acte central, l'Entrada
0
0
Cap de setmana de Moros i Cristians a Benidorm
Cap de setmana de Moros i Cristians a Benidorm
Este matí s'ha escenificat el Parlament de Pau, escrit per Pere Maria Orts i Bosch, i s'ha celebrat la tradicional ofrena

Benidorm ha celebrat este cap de setmana les Festes de Moros i Cristians. Unes festes que van arrancar dijous passat amb la 'Invasió Mora de la Vila' i que anit varen viure el seu acte central, l'Entrada. Als carrers més cèntrics de Benidorm i com cada any, multitud d'espectadors, entre els quals es trobava l'alcalde, Toni Pérez, van seguir la desfilada de les hosts mores i les tropes cristianes, que va obrir la Colla de Xirimiters de la Marina.

Les primeres a fer la seua aparició van ser les filaes del bàndol moro: Musulmans Tagarinos, Benidarhims i Nassarites. A continuació, precedida per diverses esquadres d'hòmens i dones, i acompanyada d'un ballet, va arribar la Reina Mora, Rocío García Flores, de la filà Tuareg. Després del pas dels Cavallers de la Baronia, van tancar l'Entrada els màxims representants del bàndol de la creu, els Reis Cristians, Rafa Urbano i Darina Bonete, de la filà Croats.

L'última jornada dels festejos s'ha iniciat este diumenge amb l'escenificació del 'Parlament de Pau', acte únic i singular dins de les celebracions de Moros i Cristians a Espanya i que es basa en el text escrit per l'historiador i investigador Pere Maria Orts i Bosch. Després del 'Parlament de Pau' s'ha celebrat la tradicional ofrena de flors, en la qual han participat, entre altres, el regidor de Festes, Jesús Carrobles; membres de la Corporació municipal; i les Reines de les Festes Majors Patronals, Marina Carrillo i Paula Mayor, acompanyades de les seues Corts d'Honor.

Les Festes de Moros i Cristians acaben esta vesprada amb la retreta, desfilada de carrosses que partirà de la part alta del carrer Tomás Ortuño.