Benidorm treballa en un pressupost de 2021 de "marcat caràcter social" i en el qual les partides per a ajudes "seran ampliables"

García Mayor avança que els objectius són "impulsar la ràpida recuperació de la ciutat i evitar la destrucció del teixit social i econòmic"
0
0
Benidorm treballa en un pressupost de 2021 de "marcat caràcter social" i en el qual les partides per a ajudes "seran ampliables"
Benidorm treballa en un pressupost de 2021 de "marcat caràcter social" i en el qual les partides per a ajudes "seran ampliables"

La inversió per a atendre necessitats derivades de la pandèmia serà, almenys, igual que la mobilitzada enguany.

L'equip de govern local, al costat dels tècnics municipals, treballen ja en l'elaboració de l'esborrador pressupost de 2021, que tindrà "un marcat caràcter social" i en el qual "les quanties econòmiques vinculades a ajudes i programes per a atendre les famílies i empreses de Benidorm seran declarades ampliables i, per tant, es podran incrementar al llarg de l'exercici en funció de les necessitats". Així ho ha traslladat hui la regidora d'Hisenda, Aida García Mayor, qui ha informat que "l'elaboració del pressupost està en marxa, una vegada que divendres passat l'àrea Econòmica va finalitzar els treballs de rendició de comptes i remissió d'informes davant el Ministeri d'Hisenda, tal com s'ha anat informant els grups municipals".

García Mayor ha avançat que "a l'hora d'elaborar l'esborrany dels comptes de 2021 es treballarà amb dos objectius: impulsar Benidorm per a una ràpida recuperació i evitar la destrucció del teixit social i econòmic de la ciutat". "Tot això –ha agregat– mantenint el rigor, la credibilitat i el compliment de la normativa aplicable".

La responsable d'Hisenda ha incidit en què "en 2021, igual que hem fet des de març fins hui, continuarem arribant fins on faça falta i gastant el que siga necessari perquè ningú es quede arrere". Per això, "es prestarà especial atenció a les necessitats socials que es deriven de l'impacte de la pandèmia" amb una inversió que "almenys igualarà els recursos que hem mobilitzat des que es va deslligar la crisi de la Covid-19", i que "supera els 4 milions d'euros en ajudes a famílies, treballadors, comerços, pimes i empreses".

A més de seguir amb "el pla d'acció establit al 'Benidorm DTI + Segura', mantindrem els nivells d'inversió que han marcat la gestió dels últims cinc anys", ja que "davant la crisi originada per la pandèmia, les administracions han d'impulsar i dinamitzar l'economia i la creació de riquesa, per a contribuir així al manteniment i creació d'ocupació".

Dins d'aqueixa inversió, està previst incloure en el pressupost de 2021 recursos per a executar "projectes recollits en l'EDUSI", així com partides per a desenvolupar les actuacions previstes en el Pla de Sostenibilitat Turística de Destins i en programa Red.es, "impulsant la modernització i digitalització".

En l'àmbit de la seguretat, García Mayor ha avançat que "es continuarà reforçant la plantilla de la Policia Local, mantenint la cobertura de llocs mentre culminen les diferents convocatòries que estan en marxa".

L'edil ha recalcat que "l'elaboració del pressupost de 2021 serà altament participativa, com ho ha sigut des de l'exercici 2016, fent partícips als grups municipals i a la societat civil, amb diàleg i buscant consensos".

Finalment, García Mayor ha recalcat que "l'Ajuntament té una base econòmica sòlida, gràcies al treball dels últims cinc anys, en els quals el deute s'ha reduït extraordinàriament, igual que la despesa corrent". "Hem posat els comptes municipals en ordre i fet més amb menys, aconseguint un projecte seriós i sòlid de futur".