Benidorm ret homenatge a la seua patrona, la Mare de Déu del Sofratge

A causa de la pandèmia, els actes de l'Arribada s'han limitat a una ofrena d'aliments i a la missa de hui en l'Aigüera
0
0
Panoràmica de l'escenari.
Panoràmica de l'escenari.

Més de 600 persones s'han reunit este migdia a l'Auditori 'Julio Iglesias' del Parc de l'Aigüera de Benidorm per a retre homenatge a la patrona de la ciutat amb una missa en la qual, a més, han sigut presentats els majorals d'honor i l'Abanderat de les Festes Majors Patronals 2021.

A l'acte religiós han assistit l'alcalde, Toni Pérez, i el regidor de Festes, Jesús Carrobles, al costat de la pràctica totalitat de la corporació municipal. També han sigut presents el diputat nacional, Agustín Almodóbar, i l'autonòmic i exalcalde de la ciutat, Manuel Pérez Fenoll; les reines de les Festes Majors Patronals, Paula Pérez i Sofía Fuster, les seues dames; i els presidents de la Comissió i de l'Associació de Penyes 'Verge del Sofratge', Batiste Rostoll i Adrián Romero.

Este ha sigut l'únic acte commemoratiu del 281 aniversari de l'Arribada de la patrona de la ciutat al costat de l'ofrena d'aliments que ahir dissabte a la vesprada va organitzar l'Associació de Penyes a la Casa del Fester 'Diego Cano Enguera'.

Seguint l'estricte protocol i les normes de seguretat imposades per les autoritats sanitàries, després de l'acte religiós, la Reina Major Infantil llegia els tradicionals versos a la verge i la Major va recordar com segles arrere, de les cendres d'un llondro rescatat per pescadors, va sorgir la imatge que des de llavors és venerada a la ciutat de la qual és patrona.

A primera hora de la vesprada s'han donat a conéixer els majorals d'honor 2021: Mª Carmen Cortés, Lola Cabot, Paquita Orts, Elvira Fernández, Pepa Pérez, Ricardo Verdesoto, Soledad Azorín, Luis Iborra, Llavor Mateo, Cirilo Olivares i Pepa Ivars. A continuació, el banderer sortint Vicente Berenguer ha traspassat l'estendard al nou banderer de la Comissió de les Festes Majors Patronals 2021, Vicente Fuster, qui, al costat de la seua família, ha mostrat el seu agraïment a tot el poble de Benidorm present.

L'esdeveniment ha arribat a la seua fi amb els saludes de Sofia Fuster i Paula Pérez que allargaran el seu regnat durant 2021 a causa de l'any en blanc provocat per la Covid-19. I, finalment, Toni Pérez, va prendre la paraula per a recordar als presents que, si la pandèmia "no ens haguera colpejat, este acte s'hauria realitzat la vesprada d'ahir", si bé "no hauríem tingut una eucaristia tan bella com la que hem tingut hui".

L'alcalde ha mostrat tot el seu suport als qui "han aguantat" estos dos anys perquè "és el 281 aniversari de l'Arribada de la Mare de Déu, ens hem perdut el 280". Toni Pérez ha tingut també un afectuós record per a totes les persones que ens han deixat, "algunes molt pròximes".

El primer edil ha recordat en el calendari aquell 15 de març de 1740, jornada que va marcar un fet "sense el qual la història del nostre poble no seria la mateixa" i, tornant al present, ha reivindicat l'esforç de tot el poble, especialment els xiquets i jóvens, representats per les reines majors "que ens han donat l'exemple" amb el seu combat en temps de pandèmia.

L'alcalde, finalment, ha llançat un missatge d'esperança de cara a la pròxima volta a la normalitat, quan les circumstàncies ho permeten. "Ja arribarà el temps de fer-lo –ha subratllat– però ara ens toca continuar cuidant-nos mantenint sempre visca l'esperança".