Benidorm arriba a la final del guardó Destinació Turística Accessible 2018

Ha sigut la ciutat de la Comunitat Valenciana amb major puntuació en la segona fase del guardó que anualment atorga Thyssenkrupp
0
0
Benidorm arriba a la final del guardó Destinació Turística Accessible 2018
Benidorm arriba a la final del guardó Destinació Turística Accessible 2018

Benidorm ha arribat a la final del guardó Destinació Turística Accessible 2018, que anualment lliura l'entitat Thyssenkrupp Home Solutions i amb el qual es distingix a les ciutats que aposten per un turisme sense barreres. La ciutat ha obtingut la puntuació més gran de tots els municipis de la Comunitat Valenciana que havien aconseguit la segona fase del concurs. En total, la ciutat ha aconseguit 6.142 vots en línia –a través de la web www.destinoaccesible.es- enfront dels 2.789 recaptats per la segona classificada, Cullera.

D'esta forma, Benidorm representarà a la Comunitat Valenciana en la fase final del concurs, que complix ja cinc edicions i en el qual la participació ciutadana és fonamental, ja que han sigut els fans i seguidors en les xarxes socials de Thyssenkrupp els que han proposat als candidats i una votació popular digital la que ha determinat qui són els finalistes.

L'alcaldessa en funcions, Ana Pellicer, ha agraït "el suport ciutadà que hem rebut i que ha permés que el nom de Benidorm torne a sonar a escala nacional com a sinònim de turisme accessible". Pellicer ha recordat que "abans d'iniciar-se la votació popular, Thyssenkrupp va verificar que Benidorm compta amb un pla integral d'accessibilitat, que tenim rutes accessibles i que disposem d'una oferta de restauració adaptada, requisits indispensable per a poder optar a aquest guardó".

Referent a açò, ha assenyalat que "en els últims dos anys i mig, Benidorm ha desenvolupat nombroses i contínues accions per a avançar en l'objectiu de l'accessibilitat universal, tant en matèria turística com d'escena urbana." Així, a més s'han executat diversos plans d'accessibilitat per a eliminar barreres arquitectòniques en tota la ciutat mitjançant la construcció de baixants i orelletes; s'han instal·lat semàfors adaptats per a persones sordcegues; i s'han signat convenis de col·laboració amb la Plataforma Estatal de Persones amb Discapacitat Física (PREDIF). Fruit d'esta col·laboració, Benidorm ha sigut inclosa en la 'Guia d'Escapades Urbanes Accessibles' i l'entitat ha creat tres experiències accessibles per Benidorm després d'analitzar més de mig centenar de servicis municipals i establiments hotelers i de restauració.

La fase final de la qual eixirà la Destinació Turística Accessible 2018 serà del 15 d'octubre al 15 de novembre, període en el qual Benidorm competirà amb els municipis guanyadors de cada Comunitat Autònoma.

En edicions anteriors han rebut este guardó les ciutats de Càceres, Lugo, Àvila i Sòria.