Benidorm destina a les ajudes a famílies els 214.000 euros que es van pressupostar enguany per a entitats festeres

Esta mesura s'ha aconseguit de comú acord amb les entitats, que han renunciat a les seues subvencions
0
0
Benidorm destina a les ajudes a famílies els 214.000 euros que es van pressupostar enguany per a entitats festeres
Benidorm destina a les ajudes a famílies els 214.000 euros que es van pressupostar enguany per a entitats festeres

L'Ajuntament complementarà esta quantia amb 286.000 euros, injectant així un altre mig milió d'euros addicional a estes ajudes

L'Ajuntament de Benidorm destinarà a les ajudes municipals a famílies els fons inclosos en el pressupost de 2020 per a entitats festeres, 214.000 euros. Així ho ha anunciat hui l'alcalde, Toni Pérez, qui ha indicat que "esta injecció extraordinària de fons per a les ajudes a famílies es realitza de comú acord amb les entitats festeres, que han renunciat a les seues subvencions".

Els 214.000 euros que es llevaran del pressupost de Festes, es corresponen amb: 150.000 euros de subvenció nominativa per a la Comissió de Festes Majors Patronals; 35.000 euros de l'Associació de Penyes 'Verge del Sofratge'; els 8.000 euros que anualment aportem a les festes de Beniardà; i els 21.000 euros reservats per a les ajudes a entitats festeres en règim de concurrència competitiva.

L'alcalde ha indicat que "complementarem esta quantia amb 286.000 euros més amb càrrec a la despesa corrent del pressupost municipal, injectant així un altre mig milió d'euros addicional a estes ajudes municipals a famílies que dirigim a pal·liar els efectes econòmics i socials de la crisi de la Covid-19". Toni Pérez ha apuntat que "esta injecció econòmica addicional serà la segona que realitzem per a augmentar els recursos per a ajudar a les famílies de Benidorm que estan travessant moments de dificultat a conseqüència de la crisi sanitària". De fet, "este mateix dilluns aprovarem en ple una primera modificació pressupostària de 500.000 euros, a la qual d'ací poc temps se sumarà esta segona, en la qual ja estem treballant, pel mateix import".

Així, "amb totes dos aportacions addicionals estarem destinant a estes ajudes més de 2,4 milions d'euros, un milió més del que es preveu inicialment".

Toni Pérez ha recordat que "quan vam crear estes ajudes, que ja han arribat a més de 2.000 persones, les dotàrem d'un pressupost de més d'1,4 milions d'euros, que es corresponia amb el 20% del superàvit de 2019, percentatge màxim que el Govern d'Espanya ha permés als Ajuntaments destinar a mesures vinculades a la crisi del coronavirus".

No obstant això, "aqueix pressupost inicial va ser insuficient per a atendre totes les sol·licituds que s'han rebut, i per això, des de la convicció que estes ajudes són totalment prioritàries, hem aportat fons addicionals procedents de recursos corrents del pressupost de 2020, prescindint d'inversions o despeses corrents previstes per a enguany".

L'alcalde ha insistit que "este Ajuntament farà tot el possible i impossible, sense escatimar esforços i recursos, perquè totes les peticions que complisquen amb els requisits vegen satisfetes estes ajudes enguany, injectant diners en les llars de Benidorm que més ho necessiten".

Segons les xifres facilitades per l'alcalde, s'han rebut 6.135 sol·licituds, de les quals ja s'han tramitat més de 4.100, prop del 70% de les presentades. Fins hui, s'han concedit 1.953 ajudes i s'han estimat 206 recursos, la qual cosa eleva a 2.159 les sol·licituds aprovades en reunir els beneficiaris els requisits.

A més, hi ha prop d'un miler de sol·licituds ja valorades, que podran resoldre's de forma pràcticament automàtica quan es faça efectiva la primera modificació pressupostària de 500.000 euros que s'aprova el dilluns. En total, s'estima que les ajudes arribaran finalment a prop de 4.000 persones, que en funció de la seua situació percebran un total de 750, 900 o 1.050 euros a ingressar en tres mensualitats.