Benidorm crearà nous horts urbans ecològics al costat del Parc de Foietes

Els usuaris de la Residència de la Tercera Edat i Centre de Dia disposaran de parcel·les de cultiu, una activitat complementària als seus tractaments
0
0
Benidorm crearà nous horts urbans ecològics al costat del Parc de Foietes
Benidorm crearà nous horts urbans ecològics al costat del Parc de Foietes

L'Ajuntament de Benidorm crearà una nova zona d'horts urbans ecològics al costat de la Residència de la Tercera Edat i Centre de Dia, confrontant amb el Parc de Foietes. Així ho ha anunciat hui la regidor de Participació Ciutadana, Ana Pellicer, després de la trobada mantinguda amb representants de l'Associació de Veïns de l'Av. Nicaragua i Adjacents (AVANA), del Consell Veïnal, i amb el regidor d'Obres, Espai Públic i Neteja Viària, José Ramón González de Zárate. La iniciativa respon a una petició realitzada des de les associacions de veïns de la Colònia Madrid.

La d'este matí ha sigut la segona reunió amb els representants d'AVANA. En ella, González de Zárate i Pellicer, han detallat les actuacions realitzades en el barri després de les peticions dels veïns, essencialment de reparació i instal·lació de mobiliari urbà, rajoles trencades i neteja de la via pública. Els regidors també han traslladat als assistents les gestions realitzades per l'Ajuntament davant l'administració autonòmica per a solucionar el problema amb el transport discrecional d'autobusos que incidix en el barri.

Ana Pellicer ha constatat la importància de les reunions que tots els dijous es realitzen amb les associacions, en els seus barris, al costat del Consell Veïnal perquè "són els mateixos veïns els qui ens fan arribar les seues propostes". Per això ha animat, a totes les persones interessades a millorar la qualitat de vida de la ciutat, a participar en estos recorreguts i ha precisat que són "les xicotetes actuacions" les que fan "de Benidorm una millor ciutat" gràcies "a la col·laboració de veïns, associacions i Consell Veïnal".

Horts urbans

Per part seua, la regidora de Medi Ambient, Mónica Gómez, ha aclarit que l'espai que es destinarà a horts és "molt més gran, més complet i amb molta zona d'ombra" comparat amb els que estan en producció. La parcel·la, situada en la part alta de Foietes, s'oferirà a les associacions i empadronats a Benidorm, i "servirà de complement als tractaments" que reben els usuaris de la residència, com a entreteniment o un exercici que els ajude a mantindre's en forma.

Gómez ha recordat que Benidorm disposa ja de dos zones amb horts urbans al carrer Itàlia i en La Cala, al costat del Centre Social 'Pepita Esperanza'. Este últim, igual que el que ara es projecta, responia a una petició realitzada des de les associacions veïnals de la Cala.