Benidorm completa la urbanització del carrer La Garita i la millora d'Apol·lo XI

La setmana vinent es reobri el trànsit en Ramos Carratalá i La Garita s'instal·laran arbres, bancs i jardineres
0
0
Benidorm completa la urbanització del carrer La Garita i la millora d'Apol·lo XI
Benidorm completa la urbanització del carrer La Garita i la millora d'Apol·lo XI

L'Ajuntament de Benidorm ultima estos dies les obres la urbanització del carrer La Garita, entre Ramos Carratalá i Els Ametlers, i ha completat ja les millores en l'escena urbana d'Apol·lo XI, avançant "en la conversió en zona de vianants" de l'Eixample del Barri antic i homogeneïtzant "la imatge i estètica d'estos carrers", segons ha indicat hui l'alcalde, Toni Pérez.

Toni Pérez ha recalcat que "es tracta de 3 intervencions en dos projectes que venen marcats per la pauta de cirurgia en l'escena urbana per a fer un espai públic més amable", on "el vianant siga el gran protagonista i recupere el carrer".

Segons ha informat Toni Pérez, "la urbanització de la Garita i les millores en Ramos Carratalá estan pràcticament finalitzades, únicament a l'espera d'instal·lar la setmana vinent l'arbratge, els bancs i jardineres previstos en el projecte". De fet, "tots dos carrers es reobrin al trànsit este pròxim dilluns, 22 de febrer, una vegada conclosa la renovació dels serveis urbans i paviment de la Garita, que adquirix una fisonomia de plataforma única; i després de la intervenció en Ramos Carratalá, que ha suposat augmentar l'espai per als vianants en duplicar la grandària de la vorera esquerra en sentit de pujada".

Després d'esta actuació, "hem completat la renovació integral i conversió en zona de vianants del carrer La Garita, millorant l'accessibilitat en la zona centre", al mateix temps que "hem posat al dia totes les infraestructures del subsol, especialment la xarxa d'aigua, que ara és més eficient".

A més, "a l'hora de planificar esta actuació de cirurgia en l'escena urbana s'ha contemplat la generació d'un espai més amable per al passeig i també en el qual es garantisca l'accessibilitat total", amb l'objectiu de. Per a això, "s'han implementat solucions que ja estan donant molt bons resultats en altres carrers renovats en els últims anys com la instal·lació d'arbratge". Concretament, en el nou tram de la Garita i en Ramos Carratalá es plantaran 10 exemplars de 'ligustrum japonicum', conegut com a troana, i s'instal·laran diverses jardineres i bancs.

Quant a la mobilitat, s'ha facilitat "la circulació i maniobrabilitat dels vehicles que habitualment realitzen labors de càrrega i descàrrega en la zona, com és el cas dels quals assortixen a l'hipermercat situat en els baixos del Mercat Municipal"; empresa que ha sufragat esta obra sobre la base d'un conveni signat amb l'Ajuntament. Així mateix, s'ha creat una zona d'aparcament per a motocicletes en Ramos Carratalá, incrementat en més de 40 places l'estacionament per a esta mena de vehicles en el Centre.

Pel que respecta al carrer Apol·lo XI, les millores han sigut assumides íntegrament per l'Ajuntament i han consistit en "la plantació de 15 unitats del mateix arbratge previst per a la Garita i Ramos Carratalá, la retirada de 76 bol·lards amb reposició del granit necessari; i la instal·lació de 5 bancs de formigó".