Benidorm aprova la segona remesa de les 'Ajudes Parèntesi' i aconseguix els 1,4 milions concedits

La JGL ha donat també llum verda a la segona tanda d'ajudes a les famílies, de les quals espera resoldre una mitjana de 200 expedients setmanals
0
0
Benidorm aprova la segona remesa de les 'Ajudes Parèntesis' i aconseguix els 1,4 milions concedits
Benidorm aprova la segona remesa de les 'Ajudes Parèntesis' i aconseguix els 1,4 milions concedits

L'Ajuntament de Benidorm ha aprovat la segona remesa de les 'Ajudes Parèntesi', elevant a més d'1,4 milions d'euros l'import concedit dins d'esta línia a autònoms i empreses de fins a 10 treballadors de diversos sectors afectats per la pandèmia. L'alcalde, Toni Pérez, ha informat que amb esta segona tanda "hem superat ja els 600 beneficiaris que han rebut ajudes per imports que oscil·len entre els 2.000 i els 4.000 euros".

Concretament, en esta segona remesa s'han resolt favorablement 284 sol·licituds per import de 682.036,49 euros, que se sumen a les 317 expedients de la tanda anterior, elevant per damunt de les 600 les ajudes concedides per una quantia global d'1.461.658,23 euros. La resolució d'esta segona remesa es publicarà demà en el Tauler d'anuncis de la Seu Electrònica.

L'alcalde ha significat que "estem sent àgils i diligents en la tramitació i resolució de les sol·licituds, per a afavorir que esta injecció econòmica arribe com més prompte millor als professionals i empreses"; i ha remarcat que "paral·lelament a la resolució d'estes 'Ajudes Parèntesi', l'Ajuntament ha procedit al pagament dels premis i accèssits generals del Concurs d'engalanament 'BenidormTeEspera', al qual hem destinat una mica més d'1,4 milions d'euros procedents íntegrament del nostre pressupost municipal".

Així, "en tot just dos setmanes, l'Ajuntament ha mobilitzat i injectat en el teixit productiu local més de 2,8 milions d'euros, a través de totes dos mesures, continuant així la nostra política de suport constant als autònoms i empreses de Benidorm i arribant a pràcticament totes les activitats i sectors econòmics". En este punt ha recordat que "des que va arrancar la pandèmia, des de l'Ajuntament hem articulat diferents mesures i línies d'ajudes per a tractar de cobrir les necessitats de tots els sectors afectats per la crisi, sense deixar a ningú fora".

L'Ajuntament de Benidorm ha aportat prop de 790.000 euros a estes 'Ajudes Parèntesi', incloses dins del 'Pla Resistir' i finançades per les entitats locals, Diputacions i Generalitat. L'import d'estes ajudes per a Benidorm ronda els 5,2 milions d'euros, la quarta més elevada de la Comunitat Valenciana.

D'altra banda, la Junta de Govern Local (JGL) ha aprovat també la segona remesa de les ajudes municipals a les famílies de 2021, que aconseguix els 82.350 euros. L'alcalde ha apuntat que "amb les ajudes municipals a famílies tractem de mitigar els efectes de la pandèmia en les llars de Benidorm que han sigut més sensibles a les conseqüències d'esta crisi sanitària, econòmica i social". Unes ajudes per a les quals l'Ajuntament ha reservat inicialment 2,5 milions d'euros, si bé "com ja avancem durant l'aprovació del pressupost de 2021, esta quantia s'incrementarà en funció de les necessitats per a no deixar a ningú en el camí i poder atendre a totes aquelles persones que reunisquen els requisits recollits en les bases".

En esta segona remesa "s'han resolt favorablement 94 sol·licituds, que se sumen a les 107 concedides la setmana passada i que d'ací a poc temps s'abonaran a les persones beneficiàries". L'import total concedit en totes dos tandes aconseguix els 191.460 euros.

L'alcalde ha avançat que "en uns dies es reunix novament la Comissió Tècnica que s'encarrega de la valoració i tramitació de les sol·licituds per a donar viabilitat a la tercera remesa, que s'aprovarà en Junta de Govern Local (JGL) la setmana vinent". "Complim així el nostre objectiu d'aprovar cada setmana noves remeses d'esta línia d'ajudes, possibilitant així que estes prestacions arriben com més prompte millor a les llars i a les economies familiars, màximament tenint en compte que encara hi ha ciutadans que continuen esperant cobrar l'ERTO", ha indicat. La previsió és resoldre setmanalment una mitjana de 200 expedients.

L'import d'estes ajudes a família és com a mínim de 200 euros mensuals durant un trimestre, quantia que s'incrementa en 50 euros per cada membre de la unitat familiar.

En 2020, en la primera edició d'esta prestació, l'Ajuntament va concedir ajudes per un import global pròxim als 2,5 milions d'euros. "Una quantia –ha aprofundit– que complementem coincidint amb la campanya de Nadal, entregant a cada persona beneficiària d'estes ajudes a família la 'Benidorm Card', una targeta-moneder amb 200 euros de saldo per a consumir en establiments de la ciutat". Esta iniciativa va suposar una injecció extraordinària de 600.000 euros, que també van redundar en el teixit productiu local.

Recursos i esmenes

El termini per a presentar recursos a la denegació de les ajudes és de trenta dies des de la publicació de la resolució en el Tauler d'anuncis de la Seu Electrònica. En tots dos casos, el recurs ha de presentar-se a través de la Seu Electrònica (https://sede.benidorm.org) utilitzant per a això els apartats creats a este efecte. El procediment per a la presentació d'esmenes de les ajudes a família també es realitza telemàticament en la mateixa Seu Electrònica.

Dotze mesos, 14 milions d'euros

L'alcalde ha incidit en què "en els últims dotze mesos, des que es va decretar l'estat d'alarma, l'Ajuntament de Benidorm ha mobilitzat del seu pressupost municipal més de 14 milions d'euros per a destinar-los a mesures de suport al teixit social i productiu de la ciutat". La meitat d'aqueix import "s'ha destinat a ajudes i iniciatives vinculades al manteniment de l'activitat econòmica i de l'ocupació que generaren els autònoms i empreses de la ciutat, als quals continuarem donant suport a, com hem fet fins ara amb més recursos que les administracions competents".