Benidorm aposta pels vehicles ecològics en la Setmana de la Mobilitat

L'Ajuntament exigix a les empreses concessionàries l'adquisició de vehicles que no contaminen
0
0
Vehicles elèctrics hui, en el Parc de Foietes.
Vehicles elèctrics hui, en el Parc de Foietes.

La Setmana de la Mobilitat ha començat a Benidorm amb una exposició de cotxes elèctrics al Parc de Foietes. Els vehicles formen part de les flotes dels servicis municipals i de les empreses concessionàries. Fins allí s'han acostat el regidor de Mobilitat, José Ramón González de Zárate, i la responsable de Medi Ambient, Mónica Gómez.

"Estem complint rigorosament amb el que ens marca la Unió Europea, el Govern de la Nació i la Generalitat Valenciana", ha dit González de Zárate, que és dedicar cadascun dels dies de la Setmana de la Mobilitat a una de les matèries que durant estos set dies seran protagonistes a Benidorm. "Hui és el dia dels cotxes ecològics".

En total han sigut huit els vehicles exposats en Foietes, tots híbrids endollables o 100% elèctrics. L'Ajuntament disposa de cinc cotxes híbrids, quatre híbrids endollables i un elèctric 100%; Hidraqua, de cinc elèctrics, Aquambiente, de tres; Actua, de quatre; OTA Grua Benidorm, de dos; i, finalment, OHL Ingesan, de dos.

González de Zárate està convençut que "en els pròxims anys" Benidorm comptarà amb un parc mòbil ecològic molt major. "Una de les clàusules que es posen en els plecs de condicions és que s'utilitzen vehicles elèctrics", ha recordat, encara que en alguns casos no podrà ser al 100% -assenyala- per la inexistència de vehicles adaptats "com succeïx encara amb els camions del fem". Amb tot, la flota de vehicles ecològics "serà molt major els pròxims anys a Benidorm".

Demà dimarts, serà protagonista de la Setmana de la Mobilitat el transport públic. Hi haurà bitllets d'autobús gratuïts en les línies 2 i 3 al seu pas per Orts Llorca.