Ajuntament i Hosbec posen prop de 70 apartaments a la disposició de personal sanitari

El programa, gestionat per la XAC, cerca facilitar el descans en un aïllament voluntari i allunyat de riscos
0
0
Ajuntament i Hosbec posen prop de 70 apartaments a la disposició de personal sanitari
Ajuntament i Hosbec posen prop de 70 apartaments a la disposició de personal sanitari

L'Ajuntament de Benidorm i la patronal hotelera Hosbec posaran prop de 70 apartaments turístics a la disposició del personal sanitari que presta servici a l'hospital comarcal de La Vila Joiosa, l'Hospital Clínica Benidorm, IMED Levante i tots els centres de salut de la localitat mentre dure la crisi del coronavirus. Així ho ha anunciat hui l'alcalde, Toni Pérez, qui ha explicat que aquesta iniciativa "cerca facilitar el descans en un aïllament voluntari i allunyat de riscos per als qui estan en la primera línia atesa la població" durant aquesta emergència sanitària". Per a això, "se signaran convenis amb els establiments que s'han adherit a aquesta iniciativa o que puguen fer-ho en el futur".

El personal sanitari interessat haurà d'emplenar una sol·licitud per a disposar d'aquests apartaments; sol·licitud que l'Ajuntament tramitarà i gestionar a través de la Xarxa d'Ajuda Col·lectiva (#RAC), posada en marxa fa una mica més d'una setmana per a atendre les cures i servicis bàsics de la població més vulnerable a través del voluntariat. En aquests formularis, el personal sanitari indicarà les seues necessitats d'allotjament com, per exemple, la duració de l'estada o el moment en què cal.

Aquests formularis poden emplenar-se a través de l'enllaç web: http://bit.ly/sanitariosalojamientobenidorm. A més, el personal sanitari tindrà a la seua disposició els telèfons gratuïts de la #XAC: 900 10 12 15 i 900 701 322.

Pérez ha explicat que mitjançant els convenis "l'Ajuntament es compromet a realitzar les accions precises perquè aquestes instal·lacions hoteleres puguen tornar a l'activitat normal si això fora possible set dies després d'alçat l'estat d'alarma".

L'alcalde s'ha mostrat convençut que "en els pròxims dies disposarem de més apartaments per a albergar al personal sanitari que s'està deixant la pell diàriament per acabar amb aquesta pandèmia, demostrant la seua qualitat professional i humana". "El mínim que podem fer com a Ajuntament –ha agregat– és oferir-los les màximes facilitats i suport en l'acompliment de la seua labor, en aquest cas posant al seu servici una alternativa d'allotjament segura, confortable i allunyada de riscos, fonamentalment també per a les seues famílies, ja que parlem de personal que està en contacte permanent amb pacients i que a vegades té dificultats per a tornar a una vida familiar normal sobretot si en el seu entorn hi ha persones majors o vulnerables als quals volen cuidar tant com nosaltres a ells".

En definitiva, ha indicat Pérez, "la ciutat de Benidorm es posa al servici d'aquells que estan en primera línia" durant aquesta emergència sanitària "perquè tinguen majors garanties"; i ha avançat que "en les següents fases podrem incrementar" els servicis oferint "solucions similars o iguals a una altra mena de persones i professionals que en aquests moments també està donant-lo tot per a lluitar contra la pandèmia".

Recordar que la setmana passada l'alcalde va posar a la disposició de la Conselleria de Sanitat les instal·lacions del Palau d'Esports l'Illa, amb capacitat per a albergar centenars de llits hospitalaris, anticipant-se així a possibles necessitats sanitàries. Aquestes instal·lacions compten amb una zona principal de 3.500 metres, sales multiús i 15 vestuaris, alguns d'ells amb més de 90 metres quadrats de superfície. A més de l'edifici principal, el Palau disposa del 'Carrer de Pilota', un espai diferenciat dotat de lavabos i vestuaris i que també pot servir com a zona hospitalària o de descans per als sanitaris que presten servici en les instal·lacions.

Igualment, i a través d'Hosbec, la Conselleria de Sanitat compta amb l'oferiment de diversos hotels de Benidorm per a acollir pacients lleus que hagen superat la fase hospitalària.