EL TEMPS A BENIDORM ARA

04

15:49 PM

HORA BENIDORM

19ºC

Poc núvol

SO 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La reconstrucció i posada a punt de la planta de Vaersa, incendiada en 2009, entra en la seua recta final

21 febrer 2017
La reconstrucción y puesta a punto de la planta de Vaersa, incendiada en 2009, entra en su recta final

La instal·lació crearà fins a 41 nous llocs de treball amb una inversió de 5 milions d'euros

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez i el regidor de Medi ambient, José Ramón González de Zárate, acompanyats pel secretari autonòmic de Medi ambient, Julià Álvaro, han realitzat una visita este matí a les instal·lacions de la planta de re classificació d'envasos lleugers que gestiona l'empresa pública Vaersa (Valenciana d'Aprofitament Energètic de Residus SA). Durant el recorregut també han estat present l'edil de Compromís-Els Verds, Josep Bigorra i personal tècnic municipal i de la Conselleria d'Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.

La planta va patir un incendi al gener del 2009 i va haver de desviar la seua producció a altres instal·lacions de la Comunitat. Hui, Toni Pérez ha anunciat la realització d'"una inversió important" perquè els treballs de reconstrucció entren la seua última fase el que permetrà que en 2019 es puguen "tractar a Benidorm els envasos lleugers" amb la posada en funcionament de les noves instal·lacions. L'alcalde ha emfatitzat que Benidorm és una ciutat modèlica, "una ciutadania compromesa, sensibilitzada i conscienciada" amb el medi ambient i ha posat com a exemple el reciclat de vidre en què "superem per tres el nombre de quilos per persona arreplegats" respecte a la mitjana nacional. Amb l'arrencada de la planta, ha subratllat Toni Pérez "podrem donar la millor resposta" també "amb els envasos lleugers".

Inversió i llocs de treball

Julià Álvaro ha assenyalat que els treballs es troben "en una fase molt avançada" referent a obra civil i que solament queda "rematar aparells i maquinària". Sobre este tema ha indicat que ja s'han realitzat els tràmits administratius preceptius per a disposar de "la inversió necessària" i que esta es concretarà en un crèdit a través del IVF (Institut Valencià de Finances). Respecte a les quantitats, serà necessari aproximadament un milió d'euros per a obra civil i enginyeria i quatre més per a equipament. El secretari autonòmic de Medi ambient, preveu que els tràmits administratius es podran finalitzar en tres mesos als quals caldria afegir altres 18 fins que entrara en funcionament la instal·lació.

La nova planta de Benidorm serà capaç de realitzar el tractament de fins a set tones a l'hora, la qual cosa suposa el reciclat de 20.000 anuals i se situarà com la primera en producció de totes les que Vaersa té a la Comunitat Valenciana. La instal·lació permetrà que les dependències d'Alzira i Picassent (que van haver d'assumir la seua producció després de l'incendi) descongestionen bona part de la seua actual càrrega de treball. Així mateix, es podran aconseguir els objectius previstos per Ecoembes, l'empresa sense ànim de lucre que col·labora amb les comunitats autònomes i ajuntaments en la recollida selectiva d'envasos, que calcula que seran a la Comunitat Valenciana de 44.686 tones en 2018, 48.962 en 2019, 54.392 en 2020 i 59.220 en 2021.

L'engegada de la planta suposa la creació inicial de 22 llocs de treball que arribarien fins als 41 amb l'entrada en funcionament del segon torn de treball.

Beneficis mediambientals

La planta de Benidorm permetrà complir amb el principi d'autosuficiència i proximitat, fonamental en les directrius de la Unió Europea en matèria de residus. A la reducció de la distància a recórrer en el transport, cal afegir menors emissions contaminants, consums de combustibles fòssils i costos logístics. A més està previst oferir plans de formació i sensibilització a la ciutadania mitjançant la construcció d'una aula ecològica al recinte.