EL TEMPS A BENIDORM ARA

27

19:25 PM

HORA BENIDORM

17ºC

Molt núvol

N 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

30%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

2.000 persones es reunixen en l'Óscar Esplá per a celebrar el 'Dia de les Nacionalitats'

15 octubre 2016
2.000 personas se reúnen en el Óscar Esplá para celebrar el ‘Día de las Nacionalidades’

La ciutadana d'origen belga Rose Marie Speckens rep l'homenatge de tots els veïns

L'Auditori Óscar Esplá del Parc de l'*Aigüera de Benidorm ha acollit este dissabte la gran festa de la quarta edició del 'Dia de les Nacionalitats'. Una iniciativa del Consell Veïnal realitzada en col•laboració amb la Regidoria de Participació Ciutadana sota el lema 'We are Benidorm' i que ha reunit a prop de 2.000 persones en un acte lúdic i cultural.

A les 19.00 hores ha tingut lloc l'acte institucional del 'Dia de les nacionalitats' que ha comptat amb la presència de la regidora de Participació ciutadana, Maria Jesús Pinto; la Primera Tinent d'Alcalde, Ana Pellicer; l'edil de Grans Esdeveniments, José Ramón González de Zárate; la portaveu adjunta de l'Executiu Municipal, Lourdes Caselles; membres de tots els grups amb representació en l'Ajuntament de Benidorm, el senador Agustín Almodóbar, el vicepresident del Consell Veïnal, Fernando Montes i altres representants veïnals i de les associacions dels països participants.

María Jesús Pinto ha intervingut per a destacar l'"harmonia" i la "convivència" de tots els col•lectius que fan de Benidorm "la ciutat que és" i ha agraït al Consell Veïnal "el gran esforç realitzat" per a organitzar l'esdeveniment. Posteriorment, ha tingut lloc l'homenatge a la ciutadana d'origen belga Rose Marie Speckens, establida en el nostre país des de 1971 que ha sigut catedràtica de francés i secretària de l'IES Pere Maria Orts i Bosch i ara, ja jubilada, una de les veus de l'Agrupació Coral de Benidorm. Posteriorment han tingut lloc un espectacle musical amb actuacions de grups representatius de totes les associacions que hi han col•laborat en l'esdeveniment.

L'homenatjada, Rose Marie Speckens (centre, primera fila), amb un ram de flors durant l'actuació musical

L'homenatjada, Rose Marie Speckens (centre, primera fila), amb un ram de flors durant l'actuació musical.

En el 'Dia de les Nacionalitats' han participat col•lectius de 20 països que hi han instal•lat una trentena d'estands amb productes típics de la cultura, folklore i gastronomia d'alguns dels països que conviuen a Benidorm. Dels 72.154 empadronats en la ciutat 24.886, el 34.46%, han nascut en l'estranger (segons les dades del cens de desembre del 2015, publicats per la guia estadística 'Benidorm en xifres'). Els països amb major representació són el Regne Unit (3.409 residents), Romania (2.870), Pakistan (1.758), Algèria (1.258), el Marroc (1.236), Colòmbia (1.196), Equador (1.196), Argentina (1.062) i Rússia (969).