Història del Departament

El Departament de Disseny i Imatge es va fundar l'any 1986 pel Regidor socialista Manuel Beneyto, i engegat pel funcionari Alejandro Guijarro Carbonell. En 1990 es va incorporar el funcionari José Albero Pérez, actualment jubilat, i més endavant (1995) el funcionari Miguel Espinosa Zaragoza. El departament es distribuïa en tres àrees. Coordinació dels treballs (José Albero), disseny, decoració i projecció d'obra pública (Alejandro Guijarro) i disseny, desenvolupament i projecció d'obra gràfica (Miguel Espinosa).

Obra pública dissenyada en este Departament.

En aquesta àrea s'han desenvolupat tots els conceptes de disseny urbà que hui tenim a Benidorm. S'han dissenyat oficines públiques, locals, mobiliari urbà, obra efímera, escenografia, edificis, vies públiques, etc.
Entre el més destacat: disseny i adreça dels estands de la Fira de Turisme (Fitur) a Madrid, Barcelona, València, Berlin, etc. Des de 1984. Disseny i direcció d'Obra Oficina de Turisme de l'av. Martínez Alejos, plaça del Derramador, av. d'Europa, estació d'autobusos i platja de La Cala, Disseny i direcció del quiosc de l'ONCE. Disseny i direcció de la biblioteca i la Biblioplaya. Disseny del nou Mercat Municipal. Logotip de BENIDORM en la imatge d'identitat turística. Intervenció i disseny de tota la senyalística urbana de Benidorm. Estructura bàsica del color a la ciutat.

Obra gràfica dissenyada en este Departament.

S'ha treballat amb totes les regidories per a la publicació gràfica de les seues propostes promocionals (cursos, campanyes, espectacles culturals, etc.). Des de l'inici d'este Departament s'hauran realitzat al voltant d'uns 3.000 treballs, dels quals es guarda constància. Estos treballs es distribuïxen en: cartelleria, disseny i il·lustració de llibres, disseny de campanyes, imatges corporatives dels diferents departaments i regidories, disseny de productes per a Fitur, maquetació de projectes per a obra pública, disseny de senyalística i pictografia urbana, disseny de projectes urbans, actuació com a tècnic jurat en el concurs de Nous Creadors d'este Ajuntament.

Podem destacar: disseny de la nova imatge corporativa de l'Ajuntament de Benidorm. Disseny de les imatges corporatives de les Escoles infantils, Agència Local d'Ocupació, etc. Disseny de la grafia en l'Oficina de Turisme de Martínez. Alejos. Disseny de les imatges dels estands de Benidorm a Fitur, l'any 2001, i dels productes de promoció en esta fira. Cartell Marató Internacional. Maqueta del disseny de la plaça de Sant Jaume.

 

Et va resultar útil?

  • SI
    50% encontró este contenido útil
  • NO
    50%