El veïnat vota les propostes que desitgen incorporar als pressupostos municipals de 2016 a través del reglament de participació

0
0

María Jesús Pinto assegurà que “hui és un dia important per al nostre veïnat perquè es posa en marxa una participació real en els pressupostos de la ciutat i valorà el fet que els ciutadans “s'involucren en proposar solucions als problemes dels barris, perquè ells els coneixen millor que ningú”.

Fernando Montes subratllà que “és un pas important per a començar a configurar la ciutat que volem els veïns, perquè s'atenga la nostra veu d'una forma directa i efectiva”. Montes va recordar que el Consell Veïnal disposa del 5% del pressupost d'inversions per a dur a terme les propostes, però afegí que “si les nostres propostes són interessants i viables tenim el compromís de l'alcalde que esta quantitat puga ser superior”.

Durant dos setmanes, els veïns de Benidorm han presentat les propostes en les extensions administratives de la ciutat i en el mateix Consistori, tal i com contempla el ‘Reglament de Pressupostos Participatius’. Després de la votació d'ahir, una Comissió de Seguiment s'encarregarà de seleccionar tres propostes per cadascuna de les huit àrees en què es dividixen, atenent el criteri de votació i a la possibilitat que puguen ser incorporades al capítol d'inversions dels Pressupostos Municipals.

Una volta seleccionades les 24 propostes, es remetran en un escrit a l'alcalde perquè els tècnics municipals n'avaluen la viabilitat econòmica i tècnica, i posteriorment decidir quines s'incorporen als pressupostos, que tindran, com a mínim, un 5% del total de la partida, encara que la quantitat puga ser superior.