Un total de 25 països participen en el Dia de les Nacionalitats

0
0

L'edil de Participació Ciutadana, Mª Jesús Pinto, ha presentat este dimarts les activitats previstes del Dia de les Nacionalitats acompanyada dels vicepresidents primer i segon del Consell Veïnal, Fernando Montes i Cristian Corraini, i del responsable de Marketing de Terra Natura, Bartolomé Díaz.

Pinto ha destacat que este Dia de les Nacionalitats és “una idea fabulosa” que va tindre el Consell Veïnal fa ja tres anys i que “li va a Benidorm com clau al pany”, ja que, segons les dades oficials del padró, en la ciutat conviuen persones de 106 nacionalitats. La responsable de Participació Ciutadana ha significat que estes xifres corroboren que Benidorm és “una ciutat oberta”.

En esta mateixa idea ha insistit el vicepresident primer del Consell Veïnal, en assenyalar que Benidorm “ha acollit no només al visitant ocasional, sinó que s'ha obert a la multiculturalitat a través de totes aquelles persones que ens trien per a fer de la nostra ciutat el seu lloc de residència”. Montes ha remarcat que en este Dia de les Nacionalitats es vol “reconéixer a totes estes persones” amb una intenció “lúdica” i “integradora”.

El Dia de les Nacionalitats arrancarà a les 16 hores amb l'obertura de la mostra d'artesania i gastronomia en la qual cada país participant tindrà la seua pròpia parada al llarg del passeig que va de l'auditori Julio Iglesias a l'amfiteatre Òscar Esplà. Totes les persones que atenguen les parades aniran amb uns davantals fets per a l'ocasió pel parc Terra Natura, que ha agraït a l'Ajuntament i al Consell Veïnal “que els permetera participar i aportar el nostre granet d'arena”.

En este últim auditori s'iniciaran a les 19 hores les onze actuacions que realitzaran els propis països participants, que en esta edició són: Alemanya, Argentina, Bèlgica, Bolívia, Bulgària, Colòmbia, Cuba, Equador, França, Anglaterra, Hongria, Itàlia, Marroc, Països Baixos, Paquistan, Perú, Romania i Espanya, que estarà representada pel cor de la Hermandad de Nuestra Señora del Rocío de Benidorm.

Seguidament, a les 21 hores, tindrà lloc l'acte institucional en el qual es retrà homenatge a un veí d'una de les nacionalitats “significativament implicat en la nostra ciutat”, ha assenyalat Montes. De moment han confirmat l'assistència els cònsols de França, Grècia, Marroc, Colòmbia i Equador.

L'edil de Participació Ciutadana ha invitat el veïnat de Benidorm i de les localitats de la comarca a participar en este Dia de les Nacionalitats.