La 'Zona de Residents' s'amplia al Racó de l'Oix amb més de 200 places d'aparcament

Estes places es localitzen en els voltants de l'avinguda L'Ametlla de Mar i dels camps de futbol 'Antonio López'
0
0
La 'Zona de Residents' s'amplia al Racó de l'Oix amb més de 200 places d'aparcament
La 'Zona de Residents' s'amplia al Racó de l'Oix amb més de 200 places d'aparcament
Benidorm ha sumat més de 800 nous empadronats en un mes

La zona d'aparcament exclusiva per a residents s'ha ampliat al Racó de l'Oix, on a partir de la setmana vinent més de 200 places es reconvertiran en estacionament reservat només a persones empadronades a Benidorm, segons ha informat hui el regidor de Mobilitat, José Ramón González de Zárate. Estes places de 'Zona de Residents' es localitzen "en els voltants de les avingudes L'Ametlla de Mar i Estocolm" i "al costat dels camps de futbol 'Antonio López'".

De Zárate ha indicat que es tracta de "la zona en la qual més ens han reclamat els veïns" la implantació d'aparcament reservat a residents, en tractar-se d'un barri amb molt d'allotjament turístic i empreses de lloguer de vehicles que ocupaven bona part de les places existents.

Concretament, la nova 'Zona de Residents' operarà en l'avinguda Mònaco, Estocolm —entre Amsterdam i París—, Amsterdam i París —totes dos en els trams entre L'Ametlla de Mar i Estocolm—, carrer Rom —entre Mònaco i Estocolm—, i Zamora —entre Almirall Bernat de Sarrià i l'accés per als vianants als camps de futbol Antonio López— i la seua prolongació. Està previst que la setmana vinent s'instal·le la senyalització vertical que marcarà esta 'Zona de Residents'.

L'edil ha apuntat que amb la conversió d'estes més de 200 places conviuran en el barri diferents tipus d'estacionament: l'exclusiu per a residents, el regulat amb zona blava i l'aparcament lliure. Sobre este últim, ha recordat que al costat de la zona esportiva 'Antonio López', en la parcel·la en la qual està projectat el futur centre de salut del Racó de l'Oix, hi ha un aparcament dissuasiu gratuït.

De Zárate ha recordat que per a poder aparcar en la 'Zona de Residents' és necessari obtindre la targeta adhesiva específica, que ha de col·locar-se en el parabrisa. Per a accedir a esta targeta només cal estar empadronat a Benidorm, ser titular d'un turisme o furgoneta xicoteta i abonar a la ciutat l'impost de vehicles.

Estes targetes continuaran tramitant-se i entregant-se en l'extensió administrativa de la Colònia Madrid, situada en l'avinguda de Beniardà 17. Fins al 30 d'abril esta extensió obrirà també a les vesprades de 17.00 a 20.00 hores i els dissabtes de 09.00 a 14.00 hores. Així mateix, ha avançat que "en pròximes dates" es farà públic el protocol per a l'emissió de la targeta adhesiva per a vehicles de societats o en règim de rènting o lísing; i ha recordat que qualsevol consulta o dubte pot traslladar-se al correu tarjetaresidente@benidorm.org.

D'altra banda, ha incidit que la creació de la 'Zona de Residents' s'està traduint en un augment del padró de Benidorm. De fet, en l'últim mes s'han registrat 836 nous empadronaments.

En les primeres setmanes de funcionament de la 'Zona de Residents', la Policia Local ha constatat que en alguns carrers hi ha places lliures durant bona part del dia, facilitant així als veïns poder aparcar quan tornen a les seues cases. També s'ha detectat un increment de l'ocupació en els aparcaments dissuasius més pròxims a la Colònia Madrid i la part alta del Centre.