La XVI Pujada al Gran Hotel Bali de Benidorm tanca rècord d'inscripció amb 500 esportistes

La prova s'emmarca per cinqué any consecutiu en el Circuit Mundial Towerruning World Association
0
0
La XVI Pujada al Gran Hotel Bali de Benidorm tanca rècord d'inscripció amb 500 esportistes
La XVI Pujada al Gran Hotel Bali de Benidorm tanca rècord d'inscripció amb 500 esportistes

El pròxim 15 de juny se celebrarà a Benidorm, a partir de les 17.00 hores, la setzena edició de la Pujada Vertical al Gran Hotel Bali que, per cinqué any consecutiu, ha quedat emmarcada en el circuit mundial de la Tower Running World Association de carreres verticals, en el qual es pugen alguns dels edificis més importants del planeta, com l'Empire State de Nova York, la Torre Eiffel de París, el Taipei 101 de Taiwan i altres situats a Àsia, Canada, Àustria, Alemanya, Polònia, Austràlia, Regne Unit, Suïssa, Mèxic o el Brasil.

El regidor d'Esports, Arturo Cabrillo, ha assenyalat que esta prova suposa superar "un repte de 52 pisos, 924 escalons i 190 metres de desnivell" per a tots els inscrits, entre els quals, ha subratllat, es troba per primera vegada l'atleta australiana Suzy Walsham, campiona del món i número u del rànquing mundial.

Cabrillo, que ha presentat l'esdeveniment davant els mitjans de comunicació al costat del director general de l'hotel, Jerónimo Llinares i el director tècnic esportiu de la prova, Miquel Tortosa, ha puntualitzat que, a més de les categories habituals Elit i Open, enguany s'establirà "com a novetat" un premi especial "per als bombers que realitzen la pujada equipats amb el seu vestit d'intervenció complet que assolix un pes addicional de 30 quilos, aproximadament".

Per la seua banda, Miquel Tortosa ha anunciat que ja s'han aconseguit els 500 esportistes inscrits "batent enguany el rècord en participació" que s'havia plantejat per a la competició. També ha assenyalat que s'ha habilitat una classificació per a 'bombers totalment equipats' que tanta expectació va alçar l'any passat, i que competiran després de fer-ho la categoria 'elit' i abans de l''open'. Finalment, Tortosa ha destacat "el caràcter internacional de la prova en la qual es podrà vore als deu millors esportistes del rànquing mundial, i esportistes d'elit de Colòmbia, Mèxic, la Xina, Polònia, Alemanya o Itàlia".

A més dels tradicionals obsequis de patrocinadors i col·laboradors, s'han establit més de 3.000 euros en premis en metàl·lic i una prima en cas que es baten els rècords de la carrera, establit en categoria masculina per Christian Riedl, que va parar el cronòmetre en 4′ 20″, i en dones per Wafiya Benali, que va pujar en 5′ 43″.