La Vueling Benidorm Half i els 10 K marquen un nou rècord de participació amb més de 3.600 corredors

Esportistes de 38 nacionalitats, entre ells 1.200 britànics, prendran l'eixida de totes dos proves este dissabte a les 18.30 hores
0
0
La Vueling Benidorm Half i els 10 K marquen un nou rècord de participació amb més de 3.600 corredors
La Vueling Benidorm Half i els 10 K marquen un nou rècord de participació amb més de 3.600 corredors

L'alcalde incidix en la importància de l'esport en l'impuls dels ODS, i destaca la participació femenina, que entre totes dos proves arriba al 35%

Més de 3.600 esportistes de 38 nacionalitats correran este dissabte, 29 de febrer, en la Vueling Benidorm Half i els 10 K, marcant així un nou rècord de participació en les dos proves que se celebren en horari vespertí amb circuit homologat per la Reial Federació Espanyola d'Atletisme (RFEA). Així ho han anunciat hui en la roda de premsa prèvia a la celebració de totes dues proves l'alcalde, Toni Pérez; els organitzadors Alfonso García i Fernando Brotons, de TBS Sports; la gerent de Visit Benidorm, Leire Bilbao; Erika Sánchez, autora del blog 'Corro y soy mujer'; així com representants de l'Hotel Don Pancho i Grup Aurrerá, patrocinadors de la cita

Una roda de premsa a la qual també han assistit la regidora d'Esports, Mariló Cebreros; membres de la Corporació; la secretària general d'Hosbec, Nuria Montes; i representants del Club d'Atletisme Benidorm, entre altres; i en la qual s'ha confirmat totes dos proves estan incloses en el calendari de la RFEA i per tant "són puntuables" i les marques "oficials".

L'alcalde ha destacat que totes dos proves porten associats valors "vinculats als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) recollits en l'Agenda 2030" amb la qual Benidorm està molt implicat, com poden ser "la salut, el benestar o la igualtat de gènere". En este sentit, ha indicat que "cal estar compromesos en la inclusió", assegurant que es donen les condicions de participació que atraguen cada vegada més dones a participar d'estes proves.

Segons les dades facilitades per l'organització, dels més de 3.600 corredors, un 35% són dones, si bé este percentatge creix fins al 45% en els 10 K. Referent a això, Erika Sánchez ha manifestat que "cal continuar treballant perquè els percentatges de participació es vagen igualant" i "les dones perden la por a les llargues distàncies". Per a avançar en este objectiu, de la mà de l'organització i Visit Benidorm, estos dies es desplacen a la ciutat un grup d'influenciadors, que sumen més de 360.000 seguidors, perquè "coneguen la carrera i la destinació turística" i també "tot el que s'està fent en l'àmbit del 'running'".

Sobre l'evolució de la Benidorm Half, Fernando Brotons ha apuntat que la prova ha triplicat el nombre de corredors en unes poques edicions, passant dels 1.200 de 2017 als 3.600 d'enguany. Aqueix creixement és el que ha portat a l'organització a haver de variar el circuit de la prova en la zona de Ponent, ja que "l'avinguda Armada Espanyola es queda estreta per a un recorregut d'anada i tornada".

Alfonso García, per la seua banda, ha posat l'accent en el treball d'"internacionalització" de la prova, que els ha portat a estar presents en fires en diferents punts d'Europa i també en carreres molt consolidades com la Marató de València. Eixe treball, que ha suposat un augment de la inversió en comercialització internacional del 50%, té el seu reflex en el fet que el 36% dels participants són estrangers. D'ells, 1.200 corredors procedixen del Regne Unit, la qual cosa fa probablement de la prova de Benidorm la primera d'Espanya amb un percentatge tan elevat de participants d'un país estranger.

En l'àmbit turístic i de la internacionalització, la gerent de Visit Benidorm ha explicat que l'estratègia en la qual s'ha treballat és "generar pernoctacions" a través d'"una prova en horari vespertí" i que obri la possibilitat als participants de gaudir de la ciutat durant dos dies.

Aprofundint en eixa internacionalització, de cara a l'any pròxim i de la mà de Joma, patrocinador tècnic de la prova, es crearà un circuit de grans destinacions del 'running' en el qual Benidorm estarà al costat de Madrid, Roma, París, Porto, Eivissa i Punta Cana. Un circuit que ha tingut esta edició la seua avantsala amb el llançament de les sabatilles exclusives de la Benidorm Half que estan personalitzades amb la silueta urbana de la ciutat i dotades de la tecnologia Rebound 2.0.

'A què fa olor la meta?'

A més d'estrenar sabatilles oficials, l'organització ha volgut diferenciar la Benidorm Half d'altres carreres apostant per "generar experiències" en els esportistes. Per a això, s'instal·larà un sistema d'aromatització nou per a "estimular sensorialment" els últims metres del corredor; una experiència que s'ha denominat 'A què fa olor la meta?'. Al costat d'eixa estimulació aromàtica hi haurà també una visual, ja que al costat de la meta es disposarà un espectacle de llum.

Així mateix, en el tram més dur del circuit, la pujada des de la primera línia de Ponent fins a Via Parc, hi haurà una performance perquè "els corredors se senten en tot moment acompanyats". També hi haurà espectacles, xarrades i animacions en la zona dissenyada com a Fira del Corredor, en la qual s'ha disposat el punt de recollida de dorsals, en la biblioplatja.

Després de la carrera, els participants podran gaudir del 'Postmarató de Tapes', organitzat pel Grup Aurrerá.

Afeccions al trànsit

La Vueling Benidorm Half i els 10 K eixiran a les 18.30 hores de l'avinguda Mediterrani, en la seua confluència amb Europa. A partir d'ací el circuit recorrerà els següents carrers i avingudes: Castelló, Ametlla del Mar, Madrid, Alcoi, Verge del Sofratge, Carmela Martínez, plaça de la Constitució, Quatre Cantons, Alacant, Alcalde José Such, Armada Espanyola, Vicente Llorca Alós, l'Alfàs del Pi, Santander, Murtal, Hondures, Colòmbia, Alcalde Vicente Pérez Devesa, Paraguai, l'Uruguai, Jaume I, Passeig de la Carretera, Herrerías, plaça de Ses Majestats els Reis d'Espanya, Finestrat, Girona i Mediterrani. Els participants dels 10 K realitzaran una volta al circuit i dos els corredors de la Vueling Benidorm Half.

Amb caràcter general, els carrers inclosos en el circuit es tancaran al trànsit mitja hora abans de l'inici de les proves, aproximadament a les 18.00 hores. Algunes de les vies es reobriran a la circulació a mesura que finalitze la carrera, si bé el circuit complet no estarà operatiu al 100% fins a les 22.00 hores.