Uns 9.300 alumnes inicien les classes en els col·legis i instituts de Benidorm

Normalitat en l'arrencada del curs 2017/2018, que suma una nova unitat de pàrvuls de 2 anys en el Mestre Gaspar López
0
0
Uns 9.300 alumnes inicien les classes en els col·legis i instituts de Benidorm
Uns 9.300 alumnes inicien les classes en els col·legis i instituts de Benidorm
Tornada a l'activitat en tots els nivells escolars, inclosos els cicles formatius.

Uns 9.300 alumnes des d'Educació Infantil fins a Batxiller i cicles formatius han iniciat hui en les classes en els col·legis i instituts sostinguts amb fons públics de Benidorm. La jornada d'arrencada del curs escolar 2018/2019 s'ha viscut "amb normalitat", segons ha informat l'alcalde, Toni Pérez, que este matí ha assistit a l'inici de les classes en el col·legi públic Mestre Gaspar López, en el qual l'Ajuntament ha invertit una mica més de 47.000 euros per a adequar els espais necessaris per a la nova unitat de pàrvuls de 2 anys engegada per la Conselleria.

En total en 2n cicle d'Educació Infantil i Primària han iniciat les classes una mica més de 5.020 alumnes; als quals se sumen els 69 que entre hui i els pròxims dies s'incorporaran a les aules de P-2 en els col·legis Mestre Gaspar López, Aitana, Vasco Núñez de Balboa i Puig Campana, i els 22 pàrvuls d'esta mateixa edat de les tres escoles infantils municipals i el SAPI Nanets.

A més, més de 2.300 estudiants han tornat a les aules en Secundària; prop de 700, en Batxiller; i més de 1.200 en cicles formatius mitjà, superior i professional bàsic.

L'alcalde, que també gestiona l'àrea d'Educació, ha indicat que "la incorporació progressiva de l'alumnat", sobretot en els Instituts d'Ensenyament Secundari, ha propiciat que la primera jornada del curs s'haja viscut amb tranquil·litat "en els accessos als centres educatius"; i ha afegit que "esperem que la Conselleria d'Educació vaja resolent amb promptitud la cobertura de vacants" del professorat i "les obres que tenim pendents i que són de la seua exclusiva competència", com les de l'IES Pere Ma. Orts i Bosch o el CEIP Vasco Núñez de Balboa.

Referent a açò, ha recordat que l'Ajuntament —"demanant eixa competència"— s'ha encarregat de "l'adequació de l'aula de pàrvuls de dos anys del Mestre Gaspar López" així com de la resta d'espais per a donar servici a esta nova unitat. Concretament, s'ha adequat una aula en el pavelló d'Infantil, s'han corregit corregir els pendents del pati d'Infantil per a impedir l'estancament d'aigua en els dies de pluja; s'ha donat un tractament amb formigó llis a tota la zona lateral i posterior de l'aulari; s'ha substituït el cautxú d'una de les zones de joc; s'ha creat una zona específica amb un perímetre de seguretat per a l'alumnat de 2 anys; i s'han rebaixat i arreglat les bases dels arbres del pati per a evitar caigudes.

Al marge d'esta actuació, s'han realitzat millores i obres en els centres públics de Benidorm. Així, la Regidoria d'Educació ha invertit més de 300.000 euros en actuacions ja executades, en vies d'execució o que estan pròximes a realitzar-se en escoles infantils, col·legis d'Infantil i Primària, Conservatori Professional de Música i Dansa, i instal·lacions de la UNED. A estes actuacions se sumen les reparacions, arranjaments i millores realitzades pels Servicis Tècnics Municipals i l'empresa concessionària de la neteja d'edificis públics —OHL— en onze col·legis de la ciutat.

L'alcalde ha aclarit que "hem prioritzat en obres que incidia en escolarització", i ha avançat que "se seguirà actuant en el manteniment dels centres en els pròxims mesos".

Nota: Als alumnes dels centres sostinguts amb fons públics, se sumen els una mica més de 700 del col·legi privat Lope de Vega.