Un trànsit més fluid i millores en accessibilitat i seguretat gràcies a la futura rotonda d'av. de Veneçuela

Pellicer i González de Zárate expliquen a l'associació Barceló-Ricardo Bayona el projecte del Presupueso Participatiu
0
0
Un trànsit més fluid i millores en accessibilitat i seguretat gràcies a la futura rotonda d'av. de Veneçuela
Un trànsit més fluid i millores en accessibilitat i seguretat gràcies a la futura rotonda d'av. de Veneçuela

Membres de l'associació Barceló-Ricardo Bayona i Adjacents han mantingut hui una reunió de treball amb els regidors de Participació Ciutadana i Espai Públic, Ana Pellicer i José Ramón González de Zárate, al costat dels vicepresidents del Consell Veïnal, Teresa Garrido i Manuel Sánchez Notario. El motiu, la recent aprovació de la qual serà l'actuació més important del Pressupost Participatiu 2021, la rotonda en la intersecció de Ricardo Bayona amb l'avinguda de Veneçuela.

La trobada, emmarcat en la campanya institucional 'A peu de carrer', ha analitzat "una de les inversions més grans que abordarà el Pressupost Participatiu", ha apuntat Ana Pellicer. Una intervenció municipal que millorarà el trànsit rodat i l'accés per als vianants en un barri molt poblat, amb accessos al Centre de Salut de Foietes, al d'Especialitats, als col·legis Ausiàs March i Miguel Hernández i per on circulen la majoria dels vehicles que es dirigixen des de Ponent al centre.

González de Zárate ha precisat que la intervenció "rondarà" els 550.000 euros i ha posat com a referència actuacions similars "com la de l'Estanquet o la d'Orozco", on les rotondes han millorat la fluïdesa i els temps del trànsit. L'edil, davant el pas de zebra semaforitzat actual, ha matisat que en l'actualitat "quan està en roig per al conductor, es dona un minut i mig al vianant", un temps que, una vegada finalitzada l'obra, repercutirà en l'agilitat del trànsit.

Els veïns de Barceló-Ricardo Bayona i Adjacents han traslladat als regidors diverses propostes per al barri. Entre elles, han informat del problema ocasionat per les pluges precisament en la part inferior de l'avinguda de Veneçuela. Les aigües provoquen problemes en estancar-se en Ricardo Bayona. Sobre este tema, González de Zárate, els ha suggerit que, aprofitant la intervenció, s'estudiarà "la possibilitat" d'instal·lar alguna "arqueta de recollida d'aigües" que complemente la inversió prevista en el Pressupost Participatiu.