EL TEMPS A BENIDORM ARA

19

14:32 PM

HORA BENIDORM

15ºC

Cel clar

S 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

En l'esdeveniment #ELTURISMOESLAVACUNA, l'alcalde de Benidorm aplaudix la gestió d'HOSBEC i destaca el treball en equip i totes les iniciatives generades

Toni Pérez: "Benidorm ha aplicat medicina preventiva"

15 març 2021
Toni Pérez: "Benidorm ha aplicat medicina preventiva"...

En la gestió d'esta pandèmia, "tot el que es pot haver dit, Benidorm ho ha fet"

Convocat per l'Associació empresarial hotelera i turística de la Comunitat Valenciana, HOSBEC, al migdia ha tingut lloc l'esdeveniment commemoratiu de la decisió del tancament de la planta hotelera i l'inici de les actuacions per a transitar el procés des de la declaració de l'estat d'alarma el març de 2020.

Han participat en l'esdeveniment, que va conduir la secretària general d'HOSBEC, Nuria Montes, representants de les associacions empresarials i professionals integrades sota les seues sigles. Va obrir el torn d'intervencions ToniMayor, president d'HOSBEC posicionant la commemoració i reivindicat la gestió desenvolupada, al mateix temps que sol·licitava bons turístics estatals, l'actualització del programa de vacances de l'Imserso, un pla de rescat que repartisca proporcionalment al mal sofert les ajudes i la consideració del turisme com un producte de primera necessitat.

En la part institucional, que va tancar l'esdeveniment, han intervingut el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, el president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón i l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez. Colomer va fer un al·legat en favor del sector i va destacar que totes les administracions i les empreses del sector sumen esforços en la mateixa direcció. Mazón va ser reivindicatiu: va exigir un projecte nacional de mobilitat i va advertir de la pèrdua de paciència del sector envers les tan necessaris ajudes.

L'alcalde de Benidorm "va aplaudir i va agrair" l'acte perquè evidencia una gestió al llarg de tot un any sobre la base de la fortalesa del sector i la capacitat de resiliència de les empreses que el componen. Toni Pérez va destacar que "el turisme és la vacuna i la millor medicina preventiva".

Va recordar la reunió del diumenge 15 de març de 2020 on es va prendre la decisió de tancar la planta hotelera local en 72 hores –"una de les decisions més difícils que es poden prendre", que, al seu torn, va qualificar de valenta", considerant-la com "una excel·lent decisió que sempre aplaudiré"–i possibilitar el retorn dels turistes als seus llocs d'origen. Va destacar Pérez el valor dels empresaris "d'anteposar la salut als seus patrimonis" i el treball desenvolupat des de llavors.

Va assenyalar que ja l'Ajuntament havia "tancat les platges el dia 14", després d'haver-les tancat al bany el dia anterior. I en esta línia, va incidir en l'"anàlisi i la intel·ligència de dades" que serien claus "per a modular moltes de les actuacions que vindrien després".