La Regidoria de Cultura acosta el teatre als centres escolars de Benidorm

El cicle 'Joves Espectadors' es desenvoluparà en la segona quinzena de març i s'engloba en el projecte municipal d'activitats extraescolars 'Activem els col·els'
0
0
La Regidoria de Cultura acosta el teatre als centres escolars de Benidorm
La Regidoria de Cultura acosta el teatre als centres escolars de Benidorm

La Regidoria de Cultura, en col·laboració amb l'àrea d'Educació, acostarà el teatre als centres escolars de Benidorm a través del cicle 'Joves Espectadors', una iniciativa que s'engloba dins del projecte municipal de suport educatiu i activitats extraescolars 'Activem els col·les'. L'edil de Cultura, Jaime Jesús Pérez, ha assenyalat que amb este cicle "volem portar la nostra programació a un major nombre d'espectadors i al mateix temps col·laborar i participar de manera activa en la formació educativa i cultural dels xiquets i xiquetes de Benidorm, en este cas a través de les arts escèniques".

Pérez ha explicat que "esta activitat gratuïta s'ha oferit a tots els col·legis públics d'Educació Infantil i Primària de Benidorm, així com al centre concertat i als dos privats, ja que volem acostar el teatre al nombre més gran possible d'espectadors infantils, en este cas de manera preferencial a l'alumnat de 1r cicle de Primària".

El regidor ha avançat que 'Joves Espectadors' es desenvoluparà "durant la segona quinzena de març; un moment en el qual la climatologia es presta més a les activitats a l'aire lliure, ja que les representacions es posaran en escena en espais oberts, com els patis, complint a més amb tots els protocols de seguretat sanitària i evitant així que els menors abandonen el centre escolar".

Està previst que les representacions es realitzen entre el 18 i el 31 de març, amb dos passes diaris, en principi un per centre. No obstant això, sobre la base de la demanda no es descarta que en algun col·legi puga ampliar-se el nombre de funcions.

Segons ha avançat Pérez, "dins d'este cicle, l'alumnat podrà vore l'obra 'Diversa', a càrrec de la companyia Pàmpol Teatre; un muntatge d'uns 45 minuts de duració en el qual es compilen quatre històries que han sigut adaptades, les que es narren en 'Superhéroes' de Roberto Aliaga; '¡Voy a comedte!', de Jean-Marc Deroun; 'Mariluna', escrita per Ana Tortosa; i 'El Rey de Nada', signada per Guridi".

El responsable de Cultura ha assegurat que es tracta d'"una proposta dirigida a activar les emocions a través d'un muntatge tendre, de ritme tranquil, amb centellejos d'humor acompanyats de música".

'Activem els col·les'

'Activem *els col·els' és un projecte global de suport educatiu i activitats extraescolars dissenyat per l'Ajuntament de Benidorm per al pròxim curs 2020/2021, i que inclou cinc programes proposats per les Regidories d'Educació, Cultura i Esports. L'objectiu d'este projecte, per al qual l'Ajuntament ha aconseguit una subvenció de la Generalitat Valenciana de 104.649,05 euros, és la realització d'activitats de suport educatiu, i altres extraescolars, culturals i esportives, dirigides a la població escolar d'entre 3 i 18 anys, per a compensar els efectes negatius del confinament a conseqüència de l'emergència sanitària ocasionada per la Covid-19.

A més de 'Joves Espectadors', el projecte 'Activem els col·les' inclou el Programa de Suport Educatiu d'Estiu (PAEV) i classes de reforç a estudiants que presenten necessitats de suport acadèmic; el programa d'activitats extraescolars fisicoesportives a càrrec dels tècnics esportius municipals en els 14 col·legis d'Infantil i Primària de Benidorm en horari de 15.00 a 17.00 hores; i l'Espai Obert', amb el qual s'emporta l'esport a tots els barris de la ciutat i que començarà a desenvolupar-se quan les condicions sanitàries ho permeten.