Presentat el llibre de les Festes Majors Patronals, 300 pàgines que resumixen tot un any de treball

A més del programa, en ell hi ha articles sobre gastronomia, tradicions i cultura local
0
0
Presentat el llibre de les Festes Majors Patronals, 300 pàgines que resumixen tot un any de treball
Presentat el llibre de les Festes Majors Patronals, 300 pàgines que resumixen tot un any de treball

Este matí s'ha presentat en el Saló d'Actes de l'Ajuntament de Benidorm el Llibre Oficial de les Festes Majors Patronals de 2019. Un compendi de 300 pàgines que resumix tot un any de treball de la Comissió que presidix Roberto Carretero.

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez; el regidor de Festes, Jesús Carrobles; i altres membres de la corporació municipal, han participat en un acte en el qual també han assistit el diputat per Alacant, Agustín Almodóbar; les reines Major i Infantil, Marina Carrillo i Paula Mayor, al costat de les seues corts d'honor; el president honorífic a perpetuïtat de la Comissió, Francisco Llorens, 'Paco Rosera'; penyistes i el president de l'Associació de Penyes, Coly Pérez, majorals, majorals d'honor, banderer i família, col·laboradors del llibre i veïns.

El llibre, replet d'imatges, recull les activitats de la Comissió, el programa d'actes i col·laboracions literàries sobre les tradicions, història i cultura de Benidorm. Un document, ha assenyalat Toni Pérez "fedatari de tot el que ha passat durant tot l'any", replet d'històries "que recorden moments passats de Benidorm" i també "la manifestació acadèmica i comprovada del que som i d'on venim, que és la millor base per a saber què volem continuar sent".

En el compendi, a més de submergir el lector en el món de la festa, es poden llegir articles sobre gastronomia, tradicions, toponímia, la parla i la llengua. "Allò –ha subratllat l'alcalde– que ens fa ser diferents", un llibre de festes convertit en "espai per a reconéixer-nos i encara fer-ho millor. Toni Pérez ha felicitat la Comissió per l'"excel·lent treball i l'excel·lent edició" i ha recordat als assistents que "en poc menys d'una setmana, amb el volteig de campanes, Benidorm tornarà a viure els seus dies grans de festa".