Policies de tota Espanya i Europa participen en Benidorm en unes jornades d'unitats canines

La trobada congrega a unitats especialitzades en detecció de substàncies estupefaents, diners i explosius, i combina ponències amb tallers pràctics
0
0
Policías de toda España y Europa participan en Benidorm en unas jornadas de unidades caninas
Policías de toda España y Europa participan en Benidorm en unas jornadas de unidades caninas

Más de 150 policies d'Espanya i d'Europa participen des de hui i fins divendres que ve a Benidorm en les I Jornades Internacionals d'Unitats K9, que congreguen a grups especialitzats en gossos detectors de substàncies estupefaents, diners i explosius. Estes jornades, organitzades per la Policia Local de Benidorm, combinen ponències amb tallers pràctics i exhibicions de les unitats canines.

En l'obertura d'estes jornades, l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha destacat el paper de les unitats canines en "l'increment i millora de la percepció de seguretat". Una obertura celebrada en la Sala d'actes de l'Ajuntament i a la qual han assistit, entre altres, el regidor de Seguretat Ciutadana, Lorenzo Martínez; membres de la Corporació; el cap de les Unitats Canines de l'ONU, José Gallardo; representants de la Policia Federal de Bèlgica; Comissari del Cos Nacional de Policia, Ceferino Serrano; el Comissaria de la Policia Local, Juan Fuertes; el tinent de la Guàrdia Civil Isidro Palomares; i el jutge degà de Benidorm, Juan Vives.

Toni Pérez ha indicat que "en un Estat de Dret, on el benestar és fonamental, totes les Administracions hem de tindre tota la nostra obstinació a propiciar els recursos materials i humans per a continuar incrementant les dotacions en pro de la seguretat i dels qui tenen la responsabilitat de garantir que la ciutadania puga desenvolupar les seues activitats quotidianes en la confiança que els nostres béns i vides estan en les millors mans".

En este sentit, ha remarcat que a Benidorm, "on ens agrada cuidar de la gent i de la gent que cuida a la gent", els visitants "valoren la seguretat amb un índex de satisfacció superior al 94%", per damunt "fins i tot del sol i de la qualitat de les nostres platges". Un indicador, el de la percepció de seguretat, "d'incalculable valor per a qualsevol ciutat i més encara per a una destinació turística".

L'alcalde ha afirmat que les unitats K9 "milloren les estadístiques de seguretat ciutadana, fins i tot podent arribar a erradicar el problema", alguna cosa que "a Benidorm hem comprovat". "Comptar amb unitats canines –ha agregat– comporta un gran impacte directe no sols en missions contra la delinqüència, sinó en matèria de prevenció, proximitat social i imatge, en aconseguir que la societat confie més i valore els assoliments del seu policia conformant-se amb això una noció positiva de proximitat".

Per part seua, el sotsintendent de la Policia Local Carlos López ha destacat que estes jornades "naixen amb vocació de continuïtat" i per a "aprendre tots de tots"; i ha agraït la seua participació i assistència a tots els ponents i inscrits arribats des de diversos punts d'Espanya i Europa.

Després de l'obertura, ha tingut lloc la primera ponència de les jornades a càrrec del cap de la Policia Local de Salamanca, Manuel Fernández, que s'ha centrat en l'organització d'esdeveniments. Seguidament, ha sigut el torn dels membres de les Unitats K9 de la Police Fédérale de Bèlgica. La jornada de ponències es tanca amb SOS Malinios. Ja a la vesprada està previst el desenvolupament de tallers pràctics.

Demà dimecres, les jornades es desplacen a l'edifici de l'Invattur, on hi ha prevista una primera ponència a càrrec del Servici Cinològic de la Guàrdia Civil entorn d'esquers enverinats; a qui seguiran membres de la Policia Foral de Navarra i de la Unitat K9 de Nacions Unides. El dijous, la Policia Local de Benidorm abordarà els aspectes jurídics dels Clubs de Cànnabis; mentre que VetPlus oferirà una ponència sobre complements vitamínics per a gossos de treball. Tancaran el cicle de ponència, els responsables del Jutjat de Benidorm.

Igual que hui, el dimecres i dijous hi ha previstos tallers pràctics en horari vespertí. El divendres se celebrarà una exhibició canina i l'acte de clausura d'estes I Jornades Internacionals d'Unitats K9.