La Policia Local de Benidorm celebra el seu 173 aniversari

0
0
La Policia Local de Benidorm celebra el seu 173 aniversari
La Policia Local de Benidorm celebra el seu 173 aniversari

L'alcalde mostra tot el seu suport i el de la corporació que presidix als agents

La Policia Local dóna servici a una ciutat que en molts moments de l'any triplica el seu padró d'habitants

La Policia Local de Benidorm ha celebrat hui el seu 173 aniversari en un acte públic que ha tingut lloc en les seues dependències del carrer de Grècia, presidit per l'alcalde de la ciutat, Toni Pérez.

En l'acte estaven presents el regidor de Seguretat Ciutadana, Lorenzo Martínez i la pràctica totalitat de la corporació municipal. També han participat el senador per Alacant, Agustín Almodóbar, les reines de les Festes Majors Patronals 2017 Anna Galiana i Àngela Antón; el president de la Comissió, Antonio Vicente Fuster; una àmplia representació dels Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat, Protecció Civil; i membres de les associacions festives, culturals, veïnals i sindicals de Benidorm.

En la seua intervenció, Toni Pérez, ha destacat que "Benidorm és una ciutat segura", gràcies a l'esforç dels homes i dones "compromesos amb el servici públic" que formen part de la Policia Local. "Benidorm –ha dit l'alcalde– pot estar orgullosa de moltes coses, i una d'elles, sens dubte, és de la percepció de seguretat que oferix a quants ací vivim i als qui ens visiten".

Compromís amb la Policia Local

Toni Pérez ha mostrat tot el seu compromís i el de tota la corporació amb la Policia Local. "Crec parlar en nom de tots els grups municipals –ha subratllat– si dic que seguirem mobilitzant els recursos econòmics, materials i humans que estiguen a la nostra disposició, per a continuar donant suport de forma real i possible a la nostra Policia Local en el seu camí cap a l'excel·lència". En este sentit, Pérez ha recordat la "reivindicació permanent" de dotar la Policia Local d'efectius suficients per a complir la seua missió "sent constant i necessari cobrir les vacants que es van produint. I en el nostre cas, una ciutat que ha de donar servici i atendre les necessitats d'una població que en molts moments de l'any triplica el seu padró d'habitants, mantenir els seus nivells de seguretat i tranquil·litat, és una necessitat de vital importància". És per açò que Pérez ha posat l'accent en les 19 places que seran "recuperades i incorporades", gràcies al consens aconseguit amb les centrals sindicals, a la RLT (Relació de Llocs de treball) i a la immediata incorporació de 10 agents interins en la Secció de Platges.

Toni Pérez ha insistit en la necessitat de cobrir les "exigències i expectatives" dels veïns en matèria de seguretat ciutadana perquè, si no és així, esta "es convertix en una de les principals preocupacions de la ciutadania". Sobre este tema ha incidit en la recent aprovació pel ple municipal del Pla Estratègic del Cos de la Policia Local en el qual ja està treballant Benidorm.

En memòria dels agents morts

En nom de la ciutat, el regidor de Seguretat Ciutadana, Lorenzo Martínez, ha dipositat una corona de flors en memòria dels agents del cos morts durant l'últim any. A continuació, l'Intendent Principal en Cap de la Policia Local, Juan Fuertes, s'ha dirigit als assistents i ha felicitat els voluntaris de Protecció Civil que han superat els cursos de formació i als agents de la Policia Local que han sigut distingits amb la Creu al Mèrit Policial, amb distintiu blanc de la Generalitat pels seus 25 anys de servici "de manera impecable" per honrar "el cos al qual pertanyeu i a la ciutat a la qual serviu". També s'ha dirigit als agents jubilats enguany als qui ha agraït "l'exemple de vida i professional que ens heu donat". Fuertes ha fet un repàs a les activitats socials i solidàries realitzades per la Policia Local i al compliment dels objectius plantejats des de les àrees de gestió municipal.

Els agents que han rebut enguany la Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Blanc de la Generalitat han sigut: l'oficial Jaime Ángel González i els agents Antonio Martínez, Alfonso Ruiz, José Carlos Chiner, Encarna Palomares, Roque Pérez, Norberto Romero i Antonio Jesús Diaz Serrano. Durant l'últim any s'han jubilat: l'oficial Manuel Caicedo i els agents Francisco Nocete, Roberto Casagrande i Luis Sender Lázaro.