La plataforma de suport a l'EDUSI es reunirà amb tots els col·lectius de Benidorm per a arreplegar les seues propostes

0
0
La plataforma de suport a l'EDUSI es reunirà amb tots els col·lectius de Benidorm per a arreplegar les seues propostes
La plataforma de suport a l'EDUSI es reunirà amb tots els col·lectius de Benidorm per a arreplegar les seues propostes

L'objectiu és aconseguir el miler d'enquestes perquè la participació ciutadana impregne tot el projecte i ho millore

La campanya 'Edusiónate' també està visitant els barris i es convocarà un concurs de dibuix

La plataforma cívica de suport a l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI), impulsada en el si del Consell Veïnal, ha dissenyat per a les pròximes setmanes un calendari de reunions amb tots els col·lectius de Benidorm per a arreplegar les seues impressions sobre la ciutat, i més concretament quins creuen que són els seus punts forts, les seues manques i les seues oportunitats. Així ho han avançat hui el vicepresident primer i segon del Consell Veïnal, Fernando Montes i Cristian Corraini; i el portaveu d'este òrgan en diverses comissions de treball, Juan Antonio Lizancos, en el transcurs d'una roda de premsa en la qual també ha participat la regidora de Participació Ciutadana, Ma Jesús Pinto.

Montes ha explicat que l'objectiu d'esta plataforma és "donar a conéixer al més ampli grup de col·lectius de tota índole què és l'EDUSI i el que pot suposar per a Benidorm en termes de finançament". Un finançament que arribaria de fons europeus i que possibilitaria "projectes que milloren la qualitat de vida dels ciutadans en una estratègia global sobre la qual basar les actuacions de futur".

El vicepresident primer del Consell Veïnal ha insistit que "un dels *puntales sobre els quals s'avalua l'EDUSI és que la participació ciutadana transcendisca tot el document", alguna cosa que no es va aconseguir de forma convenient en l'anterior convocatòria. Per este motiu s'haja previst la ronda de reunions que començarà este dijous, dia 19, amb una trobada amb les associacions socials, d'Igualtat, ONG's i entitats religioses. La setmana següent, el dimarts 24, serà el torn de les entitats esportives i festeres; i l'endemà passat se citaren les de caràcter cultural i educatiu. La reunió amb les organitzacions empresarials serà el 31 d'octubre.

Lizancos, per la seua banda, ha assenyalat que estes reunions formen part de la campanya 'Edusiónate' engegada per la plataforma i que inclou també visites als diferents barris per a explicar a veïns i visitants què és l'EDUSI i com pot participar d'ella. També dins de 'Edusiónate' s'ha previst un concurs perquè els xiquets dibuixen Benidorm i "implicant així a la ciutadania".

La regidora de Participació Ciutadana ha subratllat que des del seu departament "anem a treballar braç a braç" amb esta plataforma cívica per a "il·lusionar als col·lectius, arribar a com més gent millor, obtenir més propostes i aconseguir els fons per a desenvolupar l'EDUSI, que tan bé ens vindrien".

Naixement plataforma

Lizancos ha exposat que inicialment anava a ser el Consell Veïnal el que assumira la campanya per a incentivar la participació activa dels ciutadans en l'EDUSI, tal com va fer en la tradicional Fira del 9 d'octubre amb el repartiment de tríptics i amb "una imatge corporativa" basada "en els colors de Benidorm; el blau i el blanc". No obstant açò, "vam veure que no érem suficients" i que era indispensable "implicar a més col·lectius". "Per açò naix la plataforma de suport a l'EDUSI", ha aclarit.