Una plataforma impulsarà la participació i debat entorn del projecte EDUSI

0
0
Una plataforma impulsarà la participació i debat entorn del projecte EDUSI
Una plataforma impulsarà la participació i debat entorn del projecte EDUSI

El col·lectiu ciutadà es constituïx esta vesprada en el Saló d'Actes de l'Ajuntament i està lligada al Consell Veïnal i la seua campanya 'Edusiónate'

Una plataforma cívica, nascuda en el si del Consell Veïnal, s'encarregarà d'impulsar la participació ciutadana i el debat entorn del projecte de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrador (EDUSI), amb la qual Benidorm aspira a rebre uns 10 milions d'euros procedents de fons europeus per a millorar la ciutat i la qualitat de vida de residents i visitants.

L'Assemblea de constitució de la Plataforma Ciutadana de Suport al Projecte EDUSI tindrà lloc esta vesprada a les 19.00 hores en el Saló d'Actes de l'Ajuntament i a ella s'ha convidat a totes les associacions i entitats de Benidorm.

Segons han explicat des del Consell Veïnal, esta plataforma "està oberta a tots els col·lectius socials, culturals, empresarials, esportius, veïnals, sindicals i d'una altra índole que vulguen afegir-se i debatre com volen que siga Benidorm". Una vegada constituïda, la plataforma col·laborarà amb la campanya informativa 'Edusiónate' posada ahir en marxa pel Consell Veïnal i amb la qual es vol portar el projecte EDUSI al carrer i als seus ciutadans.

El nou projecte en el qual ja es treballa presa com el base el presentat a l'anterior convocatòria EDUSI i que arreplegava actuacions valorades en 23,7 milions a realitzar abans del 31 de desembre de 2023 i encaminades a millorar la qualitat de vida dels ciutadans. Concretament, estan relacionades amb millorar la qualitat i l'accés a les tecnologies de la informació (TIC), reduir les emissions de CO₂, protegir el medi ambient i l'eficiència en l'ús de recursos, així com lluitar contra la desigualtat i la pobresa promovent polítiques d'inclusió.

La zona d'actuació de l'EDUSI és l'eix Beniardà-Jaume I, que engloba la part alta de la Colònia Madrid, així com la zona del barri dels Tolls més pròxima a la plaça de bous, i l'entorn de Jaume I amb especial incidència en l'àmbit d'influència d'Alfredo Corral. Este àmbit es completa amb una àrea periurbana en la qual s'engloben tots els entorns naturals dels barrancs, tota la zona paral·lela a la línia del TRAM, els parcs existent i també dos grans zones verdes: El Moralet i l'entorn de la rotonda de la Séquia Mare.