Paula Pérez Berenguer i Sofía Fuster Manchón, coronades com a Reines de les Festes Majors Patronals 2020 de Benidorm

El mantenidor de l'acte, el periodista Pere Rostoll, va narrar les seues vivències personals, va elogiar la figura de les Reines de les Festes Majors Patronals i va reivindicar les seues tradicions
0
0
Paula Pérez Berenguer i Sofía Fuster Manchón, coronades com a Reines de les Festes Majors Patronals 2020 de Benidorm
Paula Pérez Berenguer i Sofía Fuster Manchón, coronades com a Reines de les Festes Majors Patronals 2020 de Benidorm

El Palau d'Esports l'Illa de Benidorm va acollir este dissabte per quart any consecutiu un dels actes més importants i emotius de l'àmbit fester de la ciutat: la coronació de les reines de les seues Festes Majors Patronals, la jove Paula Pérez Berenguer i la xiqueta Sofía Fuster Manchón, que des d'ahir s'han convertit en les màximes representants festeres de Benidorm. L'acte va congregar a més de mil cinc-centes persones.

Juan Muñoz i Esperanza Rostoll van ser els encarregats de presentar l'acte, iniciant-se amb la presència del seu president, Batiste Rostoll Agulló; de l'estendard de la comissió portat pel president honorífic Francisco Llorens Orts; i del banderer Vicente Berenguer Devesa.

A continuació feien acte de presència pel corredor central del Palau la Reina Infantil 2019, Paula Mayor Amillo, acompanyada del braç del seu cosí, i la Reina Major 2019, Marina Carrillo Sanz, acompanyada de la seua mare.

Posteriorment les setze noves dames xicotetes i díhuit senyoretes que conformen la Cort d'Honor van pujar a l'escenari acompanyades pels seus familiars. També pel corredor central van arribar les futures reines: la infantil, Sofía Fuster, del braç del seu pare José Fuster; i la reina Major Paula Pérez, del braç del seu germà Pepe Pérez.

Les Reines Infantil i Major del 2019, Marina Carrillo Sanz i Paula Mayor Amillo, així com les seues respectives Corts d'Honor posaven així punt final a un any de regnat. En el seu comiat, amb un emotiu discurs, totes dos van tindre paraules d'agraïment tant a l'anterior comissió i associació de festes, com a l'alcalde de Benidorm Toni Pérez, familiars i amics. Prèviament el regidor de Festes, Jesús Carrobles, les va obsequiar amb una rèplica de les seues corones.

Després del traspàs de símbols, Sofía Fuster Manchón va rebre la banda de Reina Infantil, la capa i la corona de mans de la seua antecessora Paula Mayor Amillo, igual que la jove Paula Pérez Berenguer a les mans de Marina Carrillo Sanz com a Reina Major.

Una vegada coronades les noves reines, arribava el torn per al mantenidor de l'acte, Pere Rostoll, periodista del diari Información que va basar el seu discurs en tres aspectes: la importància de la figura de les Reines; va narrar les seues vivències en primera persona de les Festes Majors Patronals al costat de familiars i amics, descrivint al seu Benidorm com un paradís privilegiat del qual se sent orgullós haver nascut i poder gaudir-ho cada dia; així com, els seus costums i el seu fervor a la Verge del Sofretge i Sant Jaume. També va felicitar les noves reines a les quals els va demanar "que gaudiu cada moment per xicotet que siga durant tot enguany, perquè serà únic". "Vosaltres –va afegir– ja formeu part de la història de les Festes Majors Patronals i així ho heu de viure". Finalment el periodista també va reivindicar la cultura popular i les tradicions.

Després de finalitzar el seu discurs, el president de la Comissió 2020, Batiste Rostoll, entregava la insígnia d'or de la Comissió al mantenidor de l'acte. Este, al seu torn, rebia de mans de l'alcalde de la ciutat, Toni Pérez la insígnia d'or de la ciutat. Finalment el president imposava a l'alcalde també la insígnia d'or de la Comissió.

L'acte concloïa amb les paraules de l'alcalde felicitant les noves reines i agraint a les del 2019 el magnífic regnat que han ostentat representant a la ciutat. Les noves reines van rebre homenatge de les entitats festeres i associacions de Benidorm.