Ocupació triplicarà la superfície dedicada al 'coworking' i crearà una incubadora d'empreses

El nou 'Espai coworking' se situarà al carrer Girona
0
0
Mónica Gómez juntament amb l'alcalde, Toni Pérez, en una visita recent a l''Espai coworking'.
Mónica Gómez juntament amb l'alcalde, Toni Pérez, en una visita recent a l''Espai coworking'.

Benidorm triplicarà la superfície dedicada al cotreball a la ciutat i crearà una nova incubadora d'empreses atesa la demanda empresarial i als bons resultats obtinguts després de la posada en marxa de l''Espai coworking Benidorm', del carrer Juan Fuster Zaragoza el passat estiu.

La mesura ha sigut anunciada hui per la regidora d'Ocupació i Desenvolupament Local, Mónica Gómez, qui ha recordat que en l'actualitat el servici oferix "nou espais de treball per a emprenedors i dos més a les associacions empresarials Memba [per al Desenvolupament de les Dones Emprenedores] i Jovempa [Joves Empresaris]". L'espai disposa de sales de reunions, 'office' i espais comuns i a hores d'ara "es troba a ple rendiment".

El cotreball és una forma de treball col·laboratiu que permet a professionals independents, xicotetes empreses i emprenedors compartir un mateix espai físic o virtual en el qual desenvolupar els seus projectes empresarials de manera independent i, alhora, fomenta iniciatives en comú.

Mónica Gómez creu que és necessari "anticipar-se a les necessitats del sector" i per a això proposarà en el pròxim ple municipal la creació "d'un nou espai municipal" en el qual "els jóvens emprenedors que decidisquen desenvolupar els seus projectes a la ciutat" puguen "impulsar i desplegar les seues iniciatives, fomentant així l'autoocupació, l'emprenedoria, la generació d'ocupació i el teixit empresarial". El nou 'Espai coworking' se situarà en l'Edifici Anna, del carrer Girona.

Amb l'ampliació de la superfície dedicada al cotreball, es complix "un dels objectius de l'Agència d'Ocupació i Desenvolupament Local (AODL)", apunta Gómez perquè s'oferixen "informació, assessoria, o formació als emprenedors amb la finalitat de millorar el teixit empresarial del nostre municipi". A més, amb la creació de la incubadora empresarial es dóna resposta a una petició "moltes vegades sol·licitada" des dels sectors econòmics locals.

L'edil d'Ocupació i Desenvolupament Local ha recordat que cada vegada hi ha més empreses innovadores que "trien Benidorm, model de gestió turística, per a desenvolupar els seus projectes en els àmbits de la innovació, la tecnologia o la sostenibilitat". Per això, ha matisat, resulta "altament interessant" acollir "i donar suport als projectes innovadors que afigen valor a la ciutat en atraure talent i inversió".