Normalitat en la primera jornada de la Fase 1 a Benidorm

Segons dades d'ABRECA, han représ l'activitat el 10% dels bars, restaurant i cafeteries, amb un repartiment desigual en les zones turístiques i residencials
0
0
Normalitat en la primera jornada de la Fase 1 a Benidorm
Normalitat en la primera jornada de la Fase 1 a Benidorm

El 80% del comerç tradicional ha obert les seues portes i el 10% del turístic

La normalitat ha sigut la tònica dominant de la primera jornada de la Fase 1 de la desescalada a Benidorm, segons ha traslladat l'alcalde, Toni Pérez. Segons les dades recaptades per l'Ajuntament de la patronal d'hostaleria, Abreca, este dilluns han représ l'activitat el 10% dels bars, restaurants i cafeteries, amb un repartiment desigual entre les zones més turístiques i les residencials.

Toni Pérez ha apel·lat "a la responsabilitat de tots, a la individual de les persones i també dels empresaris i treballadors"; i ha agregat que "en un i un altre sentit hem de ser escrupolosos a l'hora d'exigir el compliment de la normativa sanitària". "Esperem que el grau d'emplenament quant a aforaments i distàncies siga total i que, en conseqüència, continue regnant la normalitat i esta 1a Fase puga discórrer amb la normalitat prevista. No hem guanyat res i hem de ser molt conscients que si estem en fase 1, ho és per l'esforç dels nostres sanitaris, el treball dels servicis bàsics i essencials i el confinament, modèlic i exemplar fins ara, del poble de Benidorm.".

També l'Associació Independent de Comerciants de Benidorm, AICO, ha fet balanç d'esta primera jornada. Des de l'associació han recordat que el 60% del comerç de Benidorm és turístic i el 40% restant tradicional, incloent-hi en este últim apartat a les perruqueries. A partir d'esta distinció, AICO ha traslladat a l'Ajuntament que hui han obert les seues portes el 80% dels comerços tradicionals; i un 10% dels quals s'emmarquen en la categoria de turístic. En tots els casos, s'han complit les directrius sanitàries quant a higiene i aforaments.

D'altra banda, l'alcalde ha indicat que en els últims dies "a través del Servici Municipal de Neteja s'ha procedit a la desinfecció dels accessos i/o terrasses de més de 500 establiments de la ciutat, entre bars, restaurants, cafeteries i comerços". Un servici que l'Ajuntament ha prestat de manera gratuïta a través de la concessionària de Neteja Viària, Foment de Construccions i Contractes, i que també ha arribat als llocs de culte que hui també han reobert les seues portes. Toni Pérez ha recordat que estes labors de desinfecció se sumen a les que diàriament en els espais públics, incidint en instal·lacions essencials com a edificis públics, centres de salut i hospitalaris, supermercats, farmàcies, entitats bancàries o estancs. Esta desinfecció diària de la via pública també presta especial atenció al mobiliari urbà.