Minut de silenci a Benidorm en memòria de la dona assassinada a Gijón

0
0
Minut de silenci a Benidorm en memòria de la dona assassinada a Gijón
Minut de silenci a Benidorm en memòria de la dona assassinada a Gijón

Este migdia, a les portes de l'Ajuntament de Benidorm, la corporació municipal encapçalada per l'alcalde, Toni Pérez, i la regidora d'Igualtat, Ángela Zaragozí, al costat de treballadors municipals i veïns, ha guardat un minut de silenci en memòria de la huitena víctima de la violència masclista a Espanya. En la concentració també han participat els membres dels Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat que han participat a continuació en l'acte homenatge a la Policia Nacional pel seu centé noranté sisé aniversari que s'ha tingut lloc en el Saló d'Actes de l'Ajuntament.

Una dona de quaranta-un anys apareixia el dilluns sense vida, amb evidents signes de violència, en el seu domicili del Carrer Callao de Gijón (Astúries). La dona estava separada i vivia sola a sa casa. Després d'aconseguir reconstruir les seues últimes hores de vida, la investigació policial apunta com a supòsit responsable del crim a la seua exparella, que ja es troba a la disposició del Jutjat.

Amb este cas, són ja huit les dones assassinades per la violència masclista enguany. Les víctimes sumen 1.041 des que va començar el recompte oficial en 2003. El número de telèfon 016 atén a totes les víctimes de violència masclista les 24 hores del dia, en 52 idiomes. No deixa rastre en la factura telefònica però s'aconsella esborrar-ho del registre de trucades dels telèfons mòbils. La Regidoria d'Igualtat recorda que l'Ajuntament de Benidorm posa a la disposició d'aquella dona que se senta amenaçada tots els servicis públics municipals i el seu personal especialitzat.