Més de 220 estudiants rebran l'ajuda municipal per a classes de reforç en acadèmies i centres d'estudis

Estes ajudes dirigides a les famílies amb menys recursos ascendixen a 300 euros per beneficiari i s'inclouen en el projecte 'Activem els col·els'
0
0
Més de 220 estudiants rebran l'ajuda municipal per a classes de reforç en acadèmies i centres d'estudis
Més de 220 estudiants rebran l'ajuda municipal per a classes de reforç en acadèmies i centres d'estudis

En els propers dies es publicarà la relació de beneficiaris.

La Regidoria d'Educació ha resolt la convocatòria d'ajudes municipals per a contribuir a les classes de reforç escolar de l'alumnat de 2n i 3er cicle de Primària i Secundària dels centres públics i concertat de la ciutat. L'edil d'Educació, Maite Moreno, ha indicat que "en els pròxims dies la Junta de Govern Local (JGL) aprovarà la concessió d'estes ajudes a 227 estudiants de Benidorm per un import total de 68.100 euros". Una vegada aprovades les ajudes per la JGL, es procedirà al seu abonament a les famílies beneficiàries.

Moreno ha recordat que "és la primera vegada que l'Ajuntament convoca esta línia d'ajudes, dirigides especialment a les famílies de Benidorm amb menys recursos i a aquelles els fills de les quals requerisquen un reforç educatiu, derivat, per exemple, de no haver pogut seguir durant el passat confinament el normal desenvolupament de les classes telemàtiques que oferien els centres en mancar de mitjans tecnològics".

La responsable d'Educació ha detallat que "cada estudiant rebrà una ajuda de 300 euros, equivalent a 50 euros mensuals durant el primer semestre d'enguany; diners que les famílies destinaran a les classes que rep l'alumne en l'acadèmia o centre d'estudis privat de la seua elecció". Segons establien les bases de la convocatòria, les classes hauran de ser d'una hora de duració i la seua freqüència d'almenys dos sessions setmanals.

Moreno ha informat que estes ajudes "són finançades al 50% per l'Ajuntament i la Generalitat Valenciana" i "integrades en el projecte municipal 'Activem *els col·els' que planteja activitats extraescolars i de suport educatiu per al curs 2020/2021 i del qual participen les àrees d'Educació, Cultura i Esports".

Segons les dades traslladades per la regidora, durant el període de presentació de sol·licituds –que es va ampliar– es van rebre 273 peticions, de les quals s'han concedit 227. D'elles, 158 corresponen a alumnat dels col·legis de Benidorm, mentre que els 69 beneficiaris restants cursen els seus estudis de Secundària en algun dels cinc IES de Benidorm.

L'edil ha assenyalat que "estes noves ajudes són un dels diversos recursos que l'Ajuntament de Benidorm ha posat a la disposició de les famílies de la ciutat per a afrontar els efectes de la Covid-19, tant des del pla econòmic com també educatiu". L'atenció a la comunitat escolar ha sigut "una de les prioritats d'este equip de govern des que va esclatar la pandèmia. De fet, una de les primeres iniciatives empreses per l'Ajuntament va ser la posada en marxa del programa 'Menjadors a Casa', amb el qual fins al mes de juliol es van repartir 88.000 menús a alumnat de Benidorm amb beca de menjador exclòs del sistema d'atenció de la Conselleria".

Finalment, Moreno ha apuntat que en els pròxims dies es publicarà la llista provisional de beneficiaris i s'obrirà el termini per a presentar recursos contra la desestimació d'estes ajudes municipals de reforç escolar.