L'Ordenança de Mobilitat i la Zona de Baixes Emissions, a debat

Tècnics municipals aclarixen a les associacions de veïns els seus dubtes sobre estos dos grans projectes
0
0
Reunió de veïns a l'Ajuntament de Benidorm
Reunió de veïns a l'Ajuntament de Benidorm

L'Ajuntament aposta per la col·laboració "transversal" entre veïns i Administració

Este matí ha tingut lloc a Benidorm una sessió de treball, convocada pel Consell Veïnal, en la qual han participat representants de les associacions de veïns i tècnics municipals encarregats de dos de les iniciatives de futur proposades des de l'Ajuntament: la modificació de l'Ordenança de Mobilitat i la creació de la primera Zona de Baixes Emissions de la ciutat.

La reunió, presidida pels regidors de Participació Ciutadana i de Mobilitat, Ana Pellicer i José Ramón González de Zárate, ha comptat amb la presència de les associacions AVANA, Barceló-Ricardo Bayona, Casc Antic, Del Campo-Plaza España, Infante-l'Aigüera, Foietes-Estació-Via Beniardà, La Cala, Mont Benidorm, Ponent, Serra Gelada, Ciutat Jardí i Virgen de l'Almudena-Colonia Madrid. També han intervingut els vicepresidents del Consell Veïnal, Teresa Garrido i Manuel Sánchez Notario. Per part dels Servicis Tècnics Municipals, han estat presents l'oficial de Trànsit, Jorge Saiz; l'intendent de Trànsit, Pedro Esteban Moyá; el cap de Via Pública, César Tercero; el Tècnic de l'Administració General de Seguretat i Mobilitat, Manuel López Ocaña i l'Enginyer en Cap municipal, Juan Carlos Galiano.

Després de la reunió de treball, Ana Pellicer, sobre la modificació de l'Ordenança de Mobilitat, aprovada en el ple del passat mes d'agost, ha recordat que conviuran a la ciutat quatre zones d'estacionament diferenciades per colors. Tindrem una zona blava "que manté el servici" com ara i es creen tres de noves, en les quals els ciutadans empadronats a la ciutat que paguen ací l'impost de circulació "no hauran d'abonar cap quantitat".

Pellicer s'ha referit a la zona verda, "que tindrà un temps màxim d'estacionament de 48 hores"; la zona taronja, en la qual es podrà aparcar el vehicle fins a deu dies i que contempla la possibilitat que els "no residents que acrediten un consum a la nostra ciutat" tinguen "bonificacions", perseguint el benefici d'establiments locals de restauració o el comerç "per a potenciar-los". També s'ha presentat la zona roja que encara no té definit el període d'aparcament.

En la reunió també s'ha debatut la recent creació de la Zona de Baixes Emissions en el centre i primera línia. Esta tindrà una superfície de 63 hectàrees i una velocitat màxima permesa de 20 km per hora. Ocuparà l'espai delimitat entre l'avinguda d'Europa i Armada Espanyola, amb una ametla central entre Russafa, Venus, Ametllers i Marqués de Comillas. En este espai "es restringirà el trànsit –ha aclarit Pellicer– perquè guanye espai el vianant i un altre tipus de transports com la bicicleta". L'objectiu és evitar la circulació de vehicles contaminants que generen "matèries nocives per al medi ambient i, en conseqüència, per a la salut de les persones".

Les dos iniciatives debatudes hui marcaran el futur de la ciutat. Suposaran canvis que "poden comportar al principi molèsties per als ciutadans", ha reconegut Pellicer, qui ha comparat la situació amb la recent parcel·lació de les platges que, malgrat haver generat debat, tenia com a "finalitat garantir la seguretat de les persones i així ho ha fet des del passat 15 de juny i ho continua fent hui dia" que és el que s'ha aconseguit. En este context, es perseguix "una millor qualitat de vida" amb una menor emissió de gasos tòxics contaminants que proporcionen "una millor salut i benestar" de la ciutadania.

Una vegada exposades estes dos iniciatives davant els representants de les associacions veïnals, ara seran estes els qui traslladaran el debat a cadascun dels barris de Benidorm i donen als seus associats la paraula. Ana Pellicer ha incidit en "la importància de la participació ciutadana" en estos i altres assumptes de la vida local i ha posat l'accent en "la transversalitat" amb l'administració remarcant les "grans aportacions que cada ciutadà des del seu barri pot realitzar".