EL TEMPS A BENIDORM ARA

24

17:16 PM

HORA BENIDORM

15ºC

Cel clar

SO 20km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'impacte econòmic del Low Festival'17 se situa per damunt dels 15,5 milions d'euros

07 setembre 2017
El impacto económico del Low Festival’17 se sitúa por encima de los 15’5 millones de euros

L'esdeveniment es prepara per al seu desé aniversari després de tancar l'última edició amb record d'assistents: 83.000 en quatre dies

L'impacte econòmic de l'edició de 2017 del Low Festival ha superat els 15,5 milions d'euros, i fins i tot podria xifrar-se en 17 milions d'euros si es computa la repercussió mediàtica en el conjunt de l'any i no solament en els quatre mesos previs a l'esdeveniment. Així es desprén de l'estudi fet per l'organització i del que hui han donat algunes dades l'alcalde, Toni Pérez, i el promotor Jose Piñero en una roda de premsa a la qual també han assistit el regidor d'Esdeveniments, José Ramón González de Zárate, i la directora del Low, Carolina Rodriguez.

Pérez ha desgranat que els assistents al Low han gastat quasi 9,2 milions d'euros en allotjament, restauració, comerços i servicis de Benidorm, mentre l'impacte en termes de promoció i publicitat de la ciutat en mitjans de comunicació i xarxes socials ha aconseguit els 6,5 milions d'euros en un quadrimestre –segons Kantar Mitjana-, i podria aconseguir els 8 si s'avalua el conjunt de l'any.

L'alcalde ha destacat que en la seua novena edició el Low ha demostrat que "és un gegant molt sòlid", com confirma el seu "rècord d'assistents": 83.000 entre els quatre dies de l'esdeveniment. Així mateix, ha assenyalat que les crítiques i articles apareguts en els mitjans de comunicació confirmen que "estem en la bona direcció", i que el festival és "un bon aparador turístic" i "una locomotora per a donar a conéixer la ciutat" entre un públic que de mitjana no supera els 30 anys.

Les dades publicades hui indiquen també "que més de la meitat dels assistents procedix de fora de la província, especialment des de València, Castella-la Manxa, Madrid i Múrcia"; que el 23% dels 'lowers' passen a Benidorm quatre dies o més i que el 72% ho fa tres jornades. A més, el 59% dels assistents ja havia estat abans en el Low, i el 91% vol tornar a Benidorm i al festival.

Piñero, per la seua banda, ha assegurat que "per damuntt de les dades estan les sensacions" i les d'este Low parlen de "la millor edició" i d'un festival "que no té gens a envejar a cap d'Europa". El promotor ha avançat que "el nou repte" que es marquen de cara al 10é aniversari "és intentar que el pròxim Low siga encara més", i superar l'edició de 2017. Una edició que va comptar amb Pixies, Franz Ferdinand, The Hives, Mando Diao, Lori Meyers o Sidonie.

De moment, i encara sense noms en el cartell, en un sol dia el festival ha venut ja 5.000 abonaments per a la seua edició 2018. Una edició que, com ha afirmat Piñero, "serà molt especial" i per a la qual ja s'estan barrejant "algunes idees".